RESA TILL LUGANO/MILANO
21-28 maj 2019

Jag vill önska dig som är mat- och kulturintresserad välkommen att delta i en åtta dagars studieresa till södra Schweiz och norra Italien. Målet är, förutom att möta våren när den är som vackrast, att uppleva och lära känna kyrkan, historien, geografin, konsten och musiken vid de södra Alperna. Genom att besöka kyrkor, monument, sevärdheter av olika slag samt uppleva folklivet, kommer vi i kontakt med det genuina södra Schweiz och norra Italien. Resan kommer till viss del att gå i den heliga Birgittas fotspår, delvis genom att resa till kyrkofadern Ambrosius grav i Milano, men också genom en utflykt till den mytomspunna schweiziska dalgången Via Mala vid San Bernardinopasset och den medeltida kyrkan i Zillis. Till resans höjdpunkter hör en heldagsutflykt i abonnerad båt med cateringfirma som tar oss till friluftsmuséer och parker runtomkring Luganosjöns stränder. Eftersom vi bor bredvid berget San Salvatore kommer vi att åka bergbana upp till dess topp och besöka sevärdheterna däruppe. I Milano kommer vi att få se Domkyrkan, den anrika operan La Scala och förhoppningsvis Leonardos Nattvard. Vi kommer även att hinna med besök på en schweizisk chokladfabrik, en vingård i Locarno samt en exklusiv skofabrik utanför Milano. Men först och främst kommer vi att bli ompysslade av Birgittasystrarna, lära oss mer om deras klosterorden och heliga Birgitta och få njuta av den magnifika utsikten över Luganosjön från klostrets terrass.

  Priset för resan är 14 900:- kr i vilket ingår:

* Reguljärflyg Göteborg – Milano t.o.r.
* Boende i dubbelrum med halvpension i Casa di Santa Birgitta i Lugano
* Abonnerad turistbuss, båt och andra transporter enligt program
* Alla luncher och middagar (alltid trerätters inkl. dricka) som vi intar i samband med utflykterna på särskilt utvalda gourmetrestauranger
* Sakkunnig reseledning och lokala auktoriserade guider
* Förstärkt kaffe på båten samt vinprovning
* Hörlurar i samband med utflykterna i Milano
* Samtliga utflykter enl. program
* Inträdesavgifter
* Flyg- och lokala skatter
* Förberedande cirkel i KungsbackaProgram

Dag 1 Flyg till Milano och transfer till Lugano med inkvartering.
Dag 2 Heldag på Luganosjön i abonnerad båt med catering. Besök i Luganos centrala delar, Swiss Miniatur, Villa Scherrer och Tullmuseet.
Dag 3 Heldag i Milano med guidning på La Scala, Sforzaborgen, Domkyrkan och S:t Ambrosiuskyrkan. Om tillfälle ges får vi se Leonardos sista nattvard.
Dag 4 Vi beskådar villor och trädgårdar runt Comosjön och gör ett studiebesök på Brunates skofabrik där vi kan följa upp produktionen av kvalitetsskor.
Dag 5 Med bergbana åker vi upp på San Salvatoreberget med obeskrivbar 360° utsikt över Tessin. Fri eftermiddag.
Dag 6 Heldag i Milano, vi besöker de pampiga gravarna på Monumentala kyrkogården.
Resten av förmiddagen kan man välja mellan att strosa på egen hand eller följa med på en typisk mässa som följer den lokala ambrosianska riten.
Dag 7 Reser vi norrut till den Rätoromanska och tyskspråkiga kantonen Graubünden där vi går ner i den djupa dalgången Via Mala med rester av den romerska vägen och besöker den sevärda kyrkan i Zillis. Vi avslutar vinprovning på vingården Il Cavaliere i Locarno.
Dag 8 Efter utcheckningen blir det studiebesök på chokladfabriken Alprose i Caslano innan bussen tar oss vidare till flygplatsen för vidare färd hemåt.
Varje kväll, efter middagen, finns det möjlighet att avsluta dagen på birgittasystrarnas terrass för att sammanfatta dagens upplevelser och njuta av utsikten över Luganosjön.


 
Hur man anmäler sig:
Anmälan görs genom att snarast betala in anmälningsavgiften på 4.000 kr per person till bankgironummer 651-7718 (Birgittiana). Självklart finns resegarantin hos Kammarkollegiet. Meddela för- och efternamn (samma stavning som i passet!), adress, ev. önskemål om specialkost m.m. Meddela också om du vill bo i dubbelrum (i så fall vem du vill dela rum med) eller enkelrum (enkelrumstillägg 2.000 kr). Antalet rum på klostret är begränsat. Här gäller principen först till kvarn… Dock är sista anmälningsdatum: 15 oktober 2018. God framförhållning är en förutsättning för att erbjuda en innehållsrik resa med kvalitet till ett relativt lågt pris. I priset ingår inte föreställning på La Scala, men det finns möjlighet att köpa biljetter.
Resten av summan skall vara inbetald senast en månad före avresan. Vi kommer att träffas två gånger inför resan för en förberedande cirkel. Undrar du över något, ring eller skriv. Välkommen till en lärorik och annorlunda resa!

Luca Cesarini
tel. 070-2765295
 
e-post luca@one.se

 

www.birgittiana.se