Fátima, 100 år av pilgrimsfärder
Luca Cesarini

  Artos  ISBN 978-91-7580-840-6

När tre herdebarn i den lilla byn Fátima i Portugal hävdade att de fick vara med om återkommande syner av jungfru Maria, blev de naturligtvis inte tagna på allvar. Men ryktesspridningen om händelserna skapade oro ända upp i den antiklerikala regeringen. Synerna, som delade människorna i olika läger, fortsatte regelbundet och kulminerade med ett förannonserat underverk synligt för sjuttiotusen nyfikna och till stor del skeptiska människor. Det blev väckelse i landet och regeringen föll så småningom. Undan för undan gick också profetiorna som jungfru Maria hade lämnat över till barnen i uppfyllelse.

Det har nu gått hundra år och Fátima har utvecklats till en av världens största och viktigaste vallfartsorter med miljoner pilgrimer som årligen besöker platserna där det hände. Författaren tar oss därför med på en spännande resa i både tid och rum, där vi får vara med om de dramatiska händelserna som år 1917 skakade om en hel nation, men också till dagens Fátima där han leder oss på en guidad rundvandring genom muséer, kyrkor och platser kopplade till uppenbarelserna.

Författaren Luca Cesarini är född
 i Rom år 1960 av italiensk far och svensk mor. Efter studier i konstvetenskap och teologi blev han präst i Svenska kyrkan. Han har skrivit ett antal böcker om bland annat Italien och den heliga Birgitta och är också en anlitad föreläsare och reseproducent som ordnar resor till bland annat till Italien.213 sidor med illustrationer i färg. Pris i bokhandeln 304:-

 Internetpris 200:-

Frakt tillkommer med 40:- oavsett hur många böcker du beställerTillbaka till 

Författaren med Fatimas rektor Mons Rev.Carlos Cabecinhas