Luca Cesarini

  Birgittiana Förlag  ISBN 978-91-637-2320-9

Med Birgitta till Det heliga landet är en reseskildring som beskriver den dramatiska och innehållsrika pilgrimsfärden som heliga Birgitta genomförde från Rom till Jerusalem under åren 1371-72.
 
Boken lyckas på ett lättsamt och underhållande sätt lyfta fram olika aspekter av denna resa: vad som drev Birgitta att genomföra den, vilka möten som ägde rum under resans gång, det politiska och inomkyrkliga klimatet, mötet med islam samt pilgrimernas villkor under 1300-talets oroliga tid. Främst vill boken lyfta fram tidlösheten i den allmänna kristna tron och de spår som denna resa har lämnat åt eftervärlden. Birgittas budskap är aktuellt även i vår tid.

 Luca Cesarini är född i Rom 1960 av italiensk far och svensk mor. Efter studier i konstvetenskap och teologi blev han präst i Svenska kyrkan. Han är också en anlitad föreläsare och reseproducent som anordnar resor bland annat till Italien och Det heliga landet. Han är väl förtrogen med heliga Birgitta och har gett ut flera böcker om helgonet och Italien. Luca Cesarini har också medverkat som sekreterare i Föreningen till Birgittaminnets bevarande i Rom som bland annat bidrog till att Birgitta 1999 proklamerades till Europas skyddshelgon av den numera helgonförklarade påven Johannes Paulus II.


160 sidor, inbunden med illustrationer i färg. Pris i bokhandeln 349:-

 Internetpris 249:-
Frakt tillkommer med 40:- oavsett hur många böcker du beställer
Tillbaka till 

Senast uppdatering 1/6 2015