Välkomna att möta våren i
Den heliga Birgittas Rom
5-10 mars 2019


I den Eviga staden Rom finns birgittinernas moderhus, Casa di Santa Brigida, som på 1300-talet i 19 år var den heliga Birgittas bostad vars våning är bevarad och öppen för allmänheten. I klostergården ligger vårt nya helgon S:ta Elisabeth Hesselblad begraven.
Idag inhyser Birgittahuset ett populärt gästhem.
Dit vill jag önska dig varmt välkommen för att delta i en sex dagar lång resa till Rom som går i den heliga Birgittas fotspår. Resan omfattar besök på kända såväl som mindre kända smultronställen vid sidan av de klassiska turiststråken.
I likhet med heliga Birgitta kommer vi att besöka de så kallade sju stationskyrkorna: från St Paulusbasilikan till St Peterkyrkan där vi också deltar i den påvliga audiensen.  Vi kommer att koncentrera oss på Vatikanen med besök i Vatikanmuseerna och påvens privata park Vatikanträdgårdarna samt att gå ner i S Sebastiano katakomberna och till andra platser med koppling till den heliga Birgitta. Men vi kommer också att ägna uppmärksamhet på Romarriket med besök på Forum Romanum, Colosseum och Pantheon. Våra måltider, alltid 3-rätters, kommer att intas hos Birgittasystrarna och på utvalda restauranger och pizzerior där vi får chans att njuta av de italienska matvanorna. Platser som Spanska Trappan, Piazza Navona, Fontana di Trevi och Spanska Trappan är självfallet inkluderade i programmet där heliga Birgitta kommer att vara resans röda tråd. Utanför programmet, i den mån det är möjligt, kommer vi att se en föreställning på Roms berömda opera. Men först och främst kommer vi att bli ompysslade av Birgittasystrarna och från gästhemmets terrass få njuta av den härliga utsikten över Piazza Farnese.
 

Priset för resan är 14 900 kr i vilket ingår:
* Flyg från Landvetter, Arlanda eller Kastrup till Rom t.o.r.
* Boende hos Birgittasystrarna med frukost
* Alla luncher och middagar enligt programmet inkl. vin och vatten
* Abonnerad turistbuss
* Reseledare, lokala svensktalande guider och hörlurar
* Inträdesavgifter
* Alla skatter

HUR MAN ANMÄLER SIG
Anmälan sker genom att betala in anmälningsavgiften på 4 000 kr till bankgironummer 651-7718 (Birgittiana). Ange vid inbetalningen: namn (samma stavning som i passet), adress, ev. allergier m.m. Meddela också hur du vill bo och vem eller vilka du önskar dela rum med. Anmälan är bindande. Självfallet finns resegarantin utställd hos kammarkollegiet.
OBS! Klostret har ett mycket begränsat antal platser. För den som önskar bo i enkelrum utgår ett enkelrumstillägg på 2 000 kr. I resan ingår ej föreställningen på Roms opera.

Sista anmälningsdatum: 30 september 2018.

Välkommen till en lärorik studieresa till den heliga Birgittas Rom!
Luca Cesarini
tel. 070-2765295

e-post luca@one.se

 

www.birgittiana.se