I den heliga Birgittas fotspår

Luca Cesarini
En resa i heliga Birgittas fotspår
Bilda förlag ISBN 91-574-7428-1

I den heliga Birgittas fotspår

År 2003 är det 700 år sedan den heliga Birgitta föddes. Kanske är hon den mest kända svenskan genom alla tider. År1999 blev hon förklarad ”europeiskt skyddshelgon” av påven. Birgittas berömmelse har alltså inte bleknat och i Sverige kommer mycket att hända kring henne under jubileumsåret. Boken I den heliga Birgittas fotspår låter oss först möta Birgitta i 1300-talet och sedan reser vi i nutid till platser dit hon själv färdades och till orter som har minnen förknippade med henne. ”Alla vägar bär till Vadstena” är temat för färdvägarna i Birgittas spår i Sverige, men läsaren får även följa henne i spåren under pilgrimsfärder till Nidaros, till Santiago de Compostela, till Rom och till Jerusalem. Boken berättar också om Birgittas helgonförklaring, om hennes klosterorden, om Birgittanunnorna i Vadstena och andra som idag lever i hennes efterföljd. I den heliga Birgittas fotspår är både en bok om den heliga Birgittas liv och en inspirerande guidebok för alla som idag vill färdas i hennes spår. Bokens författare, Luca Cesarini, är komminister i Svenska kyrkan. Han föddes i Rom av italiensk far och svensk mor. Luca Cesarini är väl förtrogen med den heliga Birgitta och har tidigare  gett ut böckerna Den heliga Birgittas Rom och Den heliga Birgittas återkomst.
 
 


Recensioner:

"Saklig, roande och läsvärd"
"En vandring värd att följa"
NORRA HALLAND "Besökte Birgitta Fjärås?"
"Alla vägar bär till Vadstena"
"Hon var som en ångvält"
"De bensindrivna pilgrimerna får till och med souvenirreklam, om var man kan köpa äppelträdet S:ta Brita och vilken herrgård som i butik saluför exklusiva kläder"
"Detaljrikt och välberättat"

 
 
 
 
 
 
 

Format 165 x 230 mm, 256 sidor, inbunden med skyddsomslag, 140 illustrationer och kartor över Birgittas resor.
C:a pris i bokhandeln: 289:- Internetpris 200:-
Frakt tillkommer med 40:- oavsett hur många böcker du beställer

Luca Cesarini är känd för sitt originella sätt att beskriva olika orter och situationer. Han har tidigare gett ut Panicale, en bit av Italien 1995, Panicale, a little part of Italy 1998, Den heliga Birgittas återkomst 1998 (ny upplaga 2003) och Den heliga Birgittas Rom 1999 (ny upplaga 2003)


Tillbaka till 
 
 

Sidan skapades den 19/11 2002 Senast uppdatering 10/12 2010