Roger Lilja06-03-19

Nu har jag en ny Keyboard ( Yamaha )

06-03-29

 Nu gör jag en förbättring av min egen låt " Älskling kom nu tillbaks" hos www.hitverkstan.nu

06-07-14

Fortfarande inget klart med CD...jobbar på för att det skall bli så bra som möjligt

06-09-20

  Jobbar på att göra om musik för att duga i studio....det måste ju bli bra..!

06-12-26

  Kontakt med Rolf som har Rolab musik studio ...för eventuellt samarbete med CD..den första kontakten känns   inspirerande..tillsammans kommer det nog att gå att få till något...återkommer..!

07-01-10

Idag har har jag varit hos Rolab Musikstudio för ett första besök och kollat hur Rolf jobbar med musik i studion..
VI båda tror på att detta kommer att bli bra....helt i Rolf´s och min smak...Å vilken underbar bakgrund han hade gjort på en låt jag hörde. Detta blir kul...sätter igång redan i kväll...inspirationen kom direkt...  .återkommer..!

07-01-12

  Skickade idag iväg 2 låtar till Rolab Musik studio...som Rolf får "känna på", när musiken är klar..åker jag och sjunger in  ..

07-01-24

Idag var jag åter hos Rolab Studio för att lyssna på den första "bakgrundsmusiken" på låtarna....det verkar mycket lovande ...nu ska det läggas på lite mer instrument innan allt är klart...får sedan hem dessa låtar..f.ör att lyssna av och öva in...trots att jag borde kunna dem...men det är ju ändå nytt med musiken...sedan återstår att åka till studion och sjunga in...spännande!


När Cd´n är klar skickas den ut till radiostationer och andra musikrelaterade media.Tanken är också att den kommer att finnas till försäljning ...mest för att finansiera Cd-produkten..!

07-02-01

Idag kom "bakgrundsmusiken" på låtarna.."Mitt hem" kommer att bli.........ja...vänta och "se"

Vilket problem jag fick med "Älskling" som jag skrivit text och inte bara musik till......Det tog en massa tid och flera omspelningar...kunde för mitt liv inte hitta varken melodi eller ens tonart!....Trodde ett tag att detta var någon låt som tillhörde någon annan och att jag helt plötsligt blivit tondöv.....jag hade inte hört den, "tyckte jag". Ja...men så kan det bli, då hjärnan är inställd på "enkelspår" ...Nåväl hittade till slut både melodi och tonart...och "se" den var ju oxå kanon...och att övnings-sjunga var inga som helst problem bara min hjärnan blev inställd i dessa låtar!....kan knappt bärga mig tills jag skall sjunga in hos Rolf i Rolab studio...detta ger inspiration .....!! ......Återkommer..!

07-02-07

  Idag har jag varit i studion och sjungit in låtarna. Det gick mycket bra...Jag var lite seg på den andra låten...det lät som jag sov...men det blev bättre ju fler gånger jag sjöng. Det kan vara problem att ställa om sig från en låt till en annan.

Det roliga var att det kom in en kille och ville handla lite studio grejor till hans hemstudio av Rolf. Vi satt precis och lyssnade av "mitt hem" ...Rolf sa att han inte hade tid och sa att han fick komma tillbaka...helt OK sa killen...när han gick sa han ..."man blir ju riktigt rörd" . Det var ett mycket bra och glädjande "betyg"..!! 

Nu får Rolf jobba lite till med  "finliret" av låtarna ( efter han varit i Tyskland och spelat steelguitar med världseliten...hmm ) Sedan är det CD-omslag och dyligt och sedan tror jag att det är klart för produktion av CD´n

07-03-08

 Har glömt att tacka Svante Lagerqwist för hans "mysiga" munspelande i "Mitt hem är där du är"...och  helt gratis dessutom... TACK SVANTE

07-03-25

Nu ligger CD´n hos Demolabbet för tryckning...

07-04-10

Nu verkar CD´n vara på väg till mig...har den i handen om några dagar....hoppas jag..!      Lägger upp den till beställning och försäljning redan idag....!

07-04-24

Torsdag 26/4 har jag äntligen CD-produktionen hemma....Då börjar postandet till olika intressenter.....!

07-05-09

Idag har jag skickat alla mina låtar till Rolab studio..för Arr ..som ligger till grund för framtida projekt mot en full CD...

07-05-10

CD debut på Radio idag..i Finland, då spelades "Mitt hem är där du är" i  Radio Vega Österbottens populäraste program "Firarsvängen."

07-05-19

Nu finns min CD med i skivnyheter på Sveriges Dansradio...hoppas jag får vara med på utmanarlistan.... när de lyssnat på CD´n.....Då vill jag att ni röstar....kolla in denna länk   http://www.dansradion.se/skivnyheter/maj.2007.htm

07-05-27

Nu finns jag med på Sveriges Dansradio som utmanare med "Mitt hem är där du är"..

2007-06-01

Jippie..! idag kom jag med på listan hos Sveriges Dansradio 

07-06-08

Otroligt kul...ligger denna vecka 1:a på Sveriges Dansradio   http://musiklinien.dk/linksandet/hitlistefiler/sveriges-dansradio/2007/sv-23-07.htm

07-06-15

Åkte ned denna vecka....ligger nu 5:a på Sveriges Dansradio.. 

07-06-15

CONTRAZT är ett norskt dansband....kanonbra dessutom..! Deras låt KAN DU PRØVE Å FORSTÅÄr en musikvideo ..och mycket bra...Leif Dybendal ( som själv sjunger i videolåten ) har skrivit text och musik till låten...Nyheten är att jag har skrivit en svensk översättning till denna låt...och naturligtvis har Leif tyckt till med dessa ord: " Synes det er flott at du kan bruke sangen. Synes også det ble en flott tekst på svensk". ....lyssna ..klicka på länken....!!

07-06-16

Skickar idag en CD för att testas på http://www.dansbandstoppen.no  Programmet sänds på 20 radiostationer i Norge, 2 i Sverige, 2 i Danmark. Du kan höra Dansbandstoppen  på lördagar kl. 21.00 och söndag till tisdag kl. 11.00 och kl. 20.00. Får se om den kommer med, då får man ringa och rösta...titta in på sidan redan nu..!

07-06-23

Upp en placering denna vecka....ligger nu 4:a på Sveriges Dansradio..  

07-06-28

Tyvärr nu är det slut för min del på SverigeToppen med "Mitt hem är där du är" efter 4 veckor..!!  Kanske får jag en ny chans med "Älskling kom nu tillbaks", får väl vänta och se om chansen dyker upp, det har i alla fall varit roligt och ligga på övre halvan bland de "stora och etablerade"..  kolla in mina placeringar  Se veckoplaceringslista  (högerklicka..öppna nytt fönster) Tack för ditt eventuella stöd..!

07-08-06

Jaha..nu är jag hemma igen från semester på Öland...nu får jag nog snart lust med musiken igen...skrev förresten en ny låt innan jag åkte...."Som man bäddar får man ligga"..heter den...                             

07-08-22

  Har nu efter många turer fått klartecken för min översättning av KAN DU PRØVE Å FORSTÅ . Efter kontakt med Leif Dybendal och sedan med Norwegian Songs är allt klart för att sjunga in den och flera andra låtar på kommande full-CD, som beräknas komma ut någon gång under 2008. Den svenska versionen som heter "KAN DU PRÖVA Å FÖRSTÅ" kommer att verkanmälas till TONOden norska motsvarigheten till STIM, detta gör förlaget  Norwegian Songs

07-10-17

 Nu börjar inspelning i studio, först med låten,  KAN DU PRÖVA  Å FÖRSTÅ som den heter i svensk version och  som jag har översatt till svenska. Sedan fortsätter vi med andra låtar efter hand, vilka låtar det blir får det funderas över. Men det finns en del att "ta" av.

07-11-06

Jag har nu gjort ytterligare 2 översättningar av Leif Dybendal´s  texter "Å ha en venn som deg" ( Å ha en vän som dej ) samt "Livets melodi" dessa 2 låtar tycker Leif så här om:

" Hei..Synes dette ser veldig bra ut.Det er flott at du står på."

07-11-12

Nu har jag gjort så man kan läsa texterna på låtarna medan de spelas upp. Det går fortsättningsvis att även kolla hela textsidan i textlänk.

07-12-10

Har nu översatt "Room full of roses", Text o musik Tim Spencer. Som jag har skickat till orginalförlaget i USA för godkännande .Det uppges vara svårt att få ett godkännande därifrån, hoppas de ändå är tillmötesgående

08-01-16

Tyvärr, det blev som jag befarade "Rum fullt av rosor" som jag har skickat till orginalförlaget i USA för godkännande, blev inte godkänd och får således inte användas med orginalmusiken.  Jag har haft datorkrasch och min text har försvunnit till låten, kanske kan jag göra om den och göra ny musik...Ja vi får väl se...för tillfället fortgår inspelningar i studio av låtar.

08-01-30

Idag har jag varit i Studio och sjungit tre låtar på raken, två låtar som jag själv gillar mycket, och sedan en låt som Gösta och jag gjort tillsammans. Planerar för en ny  CD´n och tanken är att Cd´n skall ha varierande musik, men ändå i min smak...och förhoppningsvis även  i andras smak .

08-02-13

Idag har jag varit i Studio och återigen sjungit tre låtar på raken, två låtar som jag själv gjort, och sedan en låt som Gösta och jag gjort tillsammans.

08-02-15

Under veckan som kommer fortsätter jag i studion. Hade vissa problem som löstes på ett underbart sätt av Roffe.....Han om någon tror på mina låtar...TACK !

08-02-21

Idag har jag varit i Studio och återigen sjungit in tre låtar, sjungit om en låt som jag själv gjort och ytterligare en egen låt, samt en låt som Gösta och jag gjort tillsammans. Min röst har har blivit bättre av någon anledning, jag håller mycket bättre i låga partier....mycket glädjande...därav anledning till omsjungning...min dotter var med på ena låten...och hör och häpna, hon sjöng som ett proffs...otroligt roligt...strålande Camilla..!

08-02-28

Idag när jag läste NA ( Nerikes Allehanda ) blev min demoCD recenserad. Klicka här. ....Njae....helt missnöjd är jag inte eftersom jag inte strävar efter att bli artist.....jag är nöjd om jag får skriva låtar och att kanske någon person gillar dem.

08-03-14

Var i studion igen i veckan, sjöng in en låt Gösta och jag har gjort. Har några låtar klara som jag nu skall mastra, sedan så fortsätter vi med resterande låtar. Men musik kanske jag gör ändå.

08-04-05

Nu är tre låtar klara till kommande CD...men det återstår flera....har inte sjungit in alla som skall vara med ännu....på onsdag 9/4 skall jag till studion och sjunga in 2 låtar igen. Det går sakta framåt mot en ny CD...men ingen idé att skynda på...det måste bli bra....vilket det också blir.

08-04-29

Har varit i studion igen under förra veckan och sjungit in två låtar. Lusten hade sinat då andra tankar funnits hos mig. Min mor har avlidit, så musik kändes just då inte så viktigt. Idag har vi tagit ett farväl av henne i kyrkan. Jag hade lovat att sjunga ...Där rosor aldrig dör......jag lyckades trots stora svårigheter med tårar och känslor. Kanske musik ändå är viktigt och betydande.

08-06-18

Idag har jag hämtat 3 låtar. Nu är 6 låtar färdiga ,det återstår lika många som inte är klara. Jag lägger upp en snutt på 3 av mina låtar, De andra har jag inte godkännande att lägga upp ännu. Under Juni och Juli ligger musiken lite "nere" för att åter ta fart i Augusti.

08-09-25

Har inte skrivit på ett tag. Det beror på att inget händer för tillfället inom musiken. Jag själv har hamnat i en svacka, har ingen "gnista". Jag vet att Rolf håller på i studion med flera låtar. Själv har jag inte varit där ännu.

08-09-28

Idag meddelade Vladimir Bölla att han tyckte om min låt " Tårar kommer då och då ". Han gjorde en översättning till norska och meddelade att norska duo´n Weekends ville göra en demo på låten. Den heter " Tårer kommer nå og da " Här kan du hitta texten på norska : http://www.123hjemmeside.no/vladde/15860918  Väntar på att få höra den. Kul att inte bara jag översätter, nu översätts mina låtar...roligt !

08-10-23

Nu har Lars i Weekend´s gjort musik till " Tårer kommer nå og da " och som han tänker ha med på sin kommande CD, som han tänker släppa senast till Jul. Han tror själv att det blir en Schlager i Norge. Vi får hoppas på det.

09-01-15 Nu har jag gjort musik till en text som Maritha Johansson skrivit
Hon har skrivit texter sedan 1994..bland dem som spelat in hennes låtar kan nämnas Curt-haagers, Martinez, Mats Bladhs, Göran Lindberg, Ove Pilebo, Helen&Gänget, Towe Widerbergs, Hedins, Bert-Idoffs., Mona G:s, Lasse Stefanz, Lotta Engbergs,.....mfl
Hon har alltså mycket kontakter och vi hoppas på att någon av storheterna vill ha låten....för det är en kanonlåt
09-01-17 Idag har jag gjort ytterligare en melodi till Maritha Johansson´s text...även det blev en bra låt.......

09-02-03

Var i studio för att sjunga in Maritha´s och min låt....

väntar med spänning på att låten blir klar hos Rolf

09-03-11 Idag kom skiva på inspelningen..kanonbra..lyssna en snutt på låten "Är jag ensam om mina tankar" ... Till min egen CD finns idag 6 låtar, fler måste till...Roffe håller på med låtarna...

09-03-21

 

Nu ligger "är jag ensam om mina tankar" hos ThorLeifs.....de har begärt ensamrätt (on hold)...tills de har bestämt sig...otroligt kul
09-04-23

Nej...tydligen passade inte låten denna gång
till ThorLeifs kommande CD " SWEET KISSIN' IN THE MOONLIGHT",
vilket de har all rätt att välja bort...men nu får låten gå vidare till andra.
Jag kollade samtidigt in deras kommande Cd. där finns en låt på som heter "Kan du pröva att förstå" Precis samma som min översättning och som jag har sjungit
in med min dotter...jag blev jätteglad.
kollade med skivbolag...jodå det var denna norska låt
KAN DU PRØVE Å FORSTÅ ...men det var inte min svenska översättning...
ThorLeif hade gjort en egen översättning (tydligen dög inte min text)...så kan det gå till i musikens värld....
snacka om att jag blev snopen och besviken.. verkligen URDÅLIGT av ett av Sveriges bästa dansband....
då jag i min översättning försöker hålla andemeningen i låten Thorleifs översättning,(om det kan kallas för det) är en
text som inte ens överenstämmer med orginaltext Sorgligt....
JA..JA..säg den glädje som varar.....
bara å ta nya tag....
ThorLeifs ger jag nog inga låtar.....
Men kanske är det Scandinavian songs eller Norwegiasongs
som det också heter som är allra sämst eftersom
de godkänt ThorLeif´s översättning... 2 år efter att jag gjort översättningen.
(det fanns ju redan en text..!!)...
jag trodde att om det redan finns en översättning
så skall den gälla ....men pengar styr....
så är det...men var är moralen...Sorgligt är det.

09-05-29
DigfiSongs drivs av SAMI, som är svenska artister och musikers egna intresseorganisation                   
 

Jag blev veckans artist v 22 (090528)

"Lars Jämtelid fastnar för Roger Liljas smäktande dansbandshits och konsulterar kännaren Mathias Nilsson (Sarto, Twig) för ett expertutlåtande. "

 
09-10-15
Det har varit lite tyst på nyheter. Det beror på att jag inte alls haft eller har lust med musik. Det tråkiga är att Roffe i Rolab Studio gått in i den sk "väggen" och studion läggs på "is"...den kommer inte att finnas i nuvarande form, men återstartas senare när Roffe blir frisk igen. Ingen bra idé och göra låtar utan bra bakgrund, därför känns det inte inspirerande med musik just nu. Få se om det kommer, men det känns inte så.
13-09-04
Försöker ta upp musiken igen. Håller på och "filar" på några texter jag fått tillskickat mig. Hoppas jag kan få till något bra. Ja just en mixer har jag införskaffat oxå.