Resa Thailand

Rundtur i Thailand

RIKTIGA THAILAND

HOTELLGUIDE
THAILAND

Thailandturi.st

VIP VAN TRANSFER
FRÅN FLYGPLATSEN
TILL VAR DU VILL

http://thailandturi.st/bangkok airport transfer

 

Kajaking in Thailand
Pad thai food

Montien Riverside Hotel in Bangkok
Dinner cruise on Chao Phraya River in BangkokRikshawSea salt production in ThailandRailway market in ThailandAmpawa canal market in ThailandBoat tour in ThailandFloating market at Taka in ThailandCanal in ThailandCooking of palm sugerTempel in a tree in ThailandTanicha boutique resort in Ampawa Thailand
DAGENS KURS:
THB 100 (Baht) = Kronor
SEK 100 (Kronor) = Baht

Rundtur med hotell - 5 dagar, 3 dagar eller 2 dagar.

Vi har satt ihop en tur som tillgodoser dessa önskningar som allt fler luttrade thailandsresenärer har.
På denna tur slipper du alla souvenirförsäljare, prostituerade och "smarta typer" som tar dig med till någon fin-fin turistfälla.
Turen utgår från Bangkok. Du kan välja mellan

5 dagar/4 nätter
• Transfer från flygplatsen.
• 2 nätter på Montien Riverside Hotel, ett 5 stjärnigt lyxhotell vid floden ChaoPhraya.
bild bild    Mer information

Första kvällen :
• Kryssning på den mäktiga floden Chao Phraya med en komplett thailändsk supé.
bild bild


Andra dagen:
• Åker vi på rundtur i de gamla delarna av Bangkok med långsvansbåt och kan i lugn och ro uppleva den sida av huvudstaden man aldrig ser från de trafikstinna och bullriga gatorna. Därefter åker vi med minibuss till det magnifika "Grand Palace" och "Wat Phra Kaeow" , Thailands stolthet. bildbild
Grand Palace in Bangkok


Tredje dagen:
• Efter frukost påbörjar vi turen ut på den thailändska landsbyggden:
Kl. 08.00 Lämnar vi Bangkok och styr kosan mot den lilla staden Mae Klong. Vi åker "rikshaw"
bild bild (trehjulig cykeltaxi) genom staden och besöker den lokala marknaden. Mae Klong ligger vid floden med samma namn, precis där den mynnar ut i havet och staden fungerar som handelsplats för de havets skatter som förs in av fiskebåtarna varje morgon. Fisk och skaldjur säljs sedan vidare till restaurang och butiksägare samt naturligtvis till alla de människor som varje dag kommer till marknaden för att handla pinfärska råvaror till grytorna därhemma.

När vi sett oss mätta på jättekrabbor, jätteräkor och jättehummrar, och kanske hunnit med en liten kaffeslurk, tar vi färjan över floden och promenerar (c:a 20 min.) till stadens lilla tågstation. Där tar vi det lilla tåget ifrån vilket vi kan beskåda den thailändska kulturbygden med bl a planteringar av kokospalmer, oljepalmer, fruktträd och sockerrör samt stora fält där man utvinner salt från havsvattnet
bild bild .

Vi anländer efter c:a 1 timmes tågresa MITT I EN MARKNAD! Jo, det finns en marknad PÅ järnvägsspåret! Tåget passerar 4 ggr per dag och de specialbyggda stånden viks upp/in och bort tillräckligt för att tåget, med en hårsmån, ska kunna passera.
bild bild

Efter att vi studerat denna unika företeelse är det dags för mat. Vi äter den mest typiska av alla thailändska maträtter: Pad Thai - stekta nudlar med kött, havsräkor och grönsaker (finns även veg.) bildbild
Vid det här laget har vi gjort oss förtjänta av lite vila! Vi åker till den resort vid floden som ska bli vårt natthärbärge och checkar in. Därefter finns ett par timmar till förfogande, man kan t ex slå sig ned i en solstol eller på restaurangen och studera livet på floden, njuta av lugnet, stillheten och något att dricka. Eller ta ett dopp i floden! bild bild
River resort in Thailand

Kvällsaktiviteter:
Kl. 17.00 tar vi långsvansbåt till den lilla staden Ampawa som har en mycket välbesökt och pittoresk kanalmarknad på lördagar och söndagar.
bild bild
Här kan vi studera folklivet, kommersen och de olika varor som bjuds ut till försäljning. Kanalen är också kantad med små butiker med allehanda kuriosa och vi passar på att få lite upplivande fotmassage i en salong längs kajen.

Därefter är det dags för kvällens stora höjdpunkt: ELDFLUGORNA
Vår långsvansbåt följer floden en bit uppåt till den plats de dansande eldflugorna uppför sitt magiska skådespel. Denna förunderliga insekt har förmågan att tända och släcka en liten "lampa" de har på bakkroppen. DE KAN T O M BLINKA I TAKT MED VARANDRA!
(tyvärr kan ingen bild kan göra detta fenomen rättvisa)

Efter denna häpnadsväckande föreställning åker vi bort till en flodrestaurang där vi avnjuter middag samtidigt som vi kan uppleva stämmningen och livet vid denna lilla vattenled.

När vi festat klart på den underbara thaimaten som lagats på pinfärska råvaror från havet och odlingarna i trakten återvänder vi till vårt hotell för en välbehövlig natts sömn.


Fjärde dagen
Efter en tidig frukost åker vi till byn Taka som har en flytande marknad 2 gånger per vecka på morgonen.
bild bild
Detta är en genuin flytande marknad dit lokalbefolkningen beger sig för att handla traktens produktion av frukt och grönt m m. På vissa båtar lagas mat så att det går att få en munsbit medans man shoppar.
Här finns garanterat ingen som försöker pracka på oss souvenirer eftersom turister aldrig kommit hit (utom vi själva förstås).
Det är huvudsakligen äldre kvinnor som sköter denna handel eftersom män och yngre kvinnor sköter själva odlandet av frukten och grönsakerna.
Jorden i denna trakt är bördig och man har ett välutvecklat kanalsystem för att garantera att ingen bonde skall bli utan vatten och få skörden spolierad.
Man får därför rika skördar av god kvalité av bl a frukter som Lichi, Jackfruit, Mangosteen, Stjärnfrukt, Drakfrukt och Lime samt givetvis Mango och Papaya. Kokospalmer och Bananer är också självklara för thailändska odlare men även Cashewnötter och andra lite "svårare" arter lyckas man bra med här.


Omkring kl. 09.00, när vi har upplevt en riktig thailändsk flytande marknad, tar oss långsvansbåten på vindlande små åar och kanaler fram till en kokospalmplantering.
bild bild

Här framställer man palmsocker enligt uråldrig metod. 2 ggr per dag tappas palmernas blommor på nektar; en enda palm producerar fantastiska 2 LITER NEKTAR PER DAG!
All nektar kokas sedan över öppen eld till en tjock röra som sedan renas och hälls på burkar. När massan svalnat/stelnat säljs burkarna till butiker i trakten. Det är detta socker, palmsocker eller "nam tan" - brunt socker, som används i matlagningen i Thailand.
Allt görs fortfarande för hand i denna lilla "fabrik".
Vi får givetvis provsmaka sockret och fråga så mycket vi vill.
bild bild


Wooden temple in ThailandFöre lunch besöker vi sedan templet Wat Chulamanee som är berömt för sina fantastiska träsniderier som sträcker sig från golv till tak. T o m bladen på trädet som syns på denna bild är gjorda av, just det, lövtunt trä.
bild bild
Hantverksskickigheten som gett upphov till den skönhet vi upplever i Wat Chulamanee hör till det allra yppersta i landet och Thailand har ju alltid varit berömt för sina skickliga träsnidare.

Det är nu dags för lunch vilken vi avnjuter på restaurangen vid vår resort.

Efter lunch åker vi för att uppleva ett mycket säreget träd och tempel. De är faktiskt sammanvuxna till ett!
bild bild

Vi åker snart vidare för att uppleva ännu ett märkligt tempel. I Wat Wihanphoprok finns en torkad munk som ligger på ständig lit de parade till allmän beskådan. Detta tempel ligger vackert intill floden och har en liten kaj där vi kan stiga iland.

Kvällen ängnar vi åt kanalmarknaden i Ampawa om vi inte redan varit där dagen innan (beroende på vilken dag vi börjar turen).

Water buffalo in ThailandAnnars drar vi oss tillbaka för att smälta dagens alla intryck och njuta av den bekymmerslösa tillvaron vid en flod ute på Thailands landsbygd.
bild  bild


Den sista natten finns två boendealternativ. Vi kan välja att bo kvar en natt till på samma resort som dagen innan eller vi kan ta in på det mycket trevliga "Tanicha Boutique Resort" vid kanalen i Ampawa.
bild bild

Det går även att avsluta rundturen redan denna kväll för att återvända till Bangkok eller åka vidare till Hua Hin eller Cha Am.

Frågor och bokningar:

Din E-postadress:

Meddelande:


PRISER

5 dagar/4 nätter med transfer och 2 första nätter på Montien Riverside inkl frukost.
2 personer - BAHT 20.150 per person
4 personer - BAHT 15.250 per person
6 personer - BAHT 13.525 per person
8 eller fler - BAHT 12.985 per person
barn 4-12 år - 50 % rabatt

3 dagar/2 nätter med start i Bangkok
2 personer - BAHT 13.000 per person
4 personer - BAHT 8.450 per person
6 personer - BAHT 7.200 per person
8 eller fler - BAHT 6.850 per person
barn 4-12 år - 50 % rabatt

2 dagar/1 natt med start i Bangkok
2 personer - BAHT 12.000 per person
4 personer - BAHT 7.450 per person
6 personer - BAHT 6.200 per person
8 eller fler - BAHT 5.850 per person
barn 4-12 år - 50 % rabatt

Om Thailand Bra att veta Resmål Thailand Sevärdheter Bangkok Hotellguide Övrigt

Bangkok
Banker i Thailand
Bergsfolken i norr
Buddhism i Thailand
Dyka i Thailand
Enhetsomvandlare
Ekonomin i Thailand
Internetcaféer
Festivaler & helger
Geografi Thailand
Golf i Thailand
Historia Thailand
Kartor Thailand
Klimat & Väderrapport
Kungahuset
Politik i Thailand
Resmål i Thailand
Shopping/fynda
Transportmedel
Thai Boxing
Thailändsk etikett
Thailändsk mat
Thai radio online
Valuta & Kurser
Visum till Thailand

 

Innan du åker
Flygresan
Ankomst Bangkok
Viktiga kontakter
Din hälsa
Flygbolag
Färdmedel/Transp.
Köpvärt i Thailand
öppettider
Dricks
Elektricitet
Dagstidningar
Filmframkallning
Få momsen tillbaka
VARNING !
CENTRALT
Bangkok
Ayutthaya
Cha Am
Hua Hin
Kanchanaburi

ÖSTRA THAILAND
Bang Saray
Bang Saray
Chantaburi
Koh Chang
Koh Samet
Pattaya/Jomtien
Trat

NORRA THAILAND
Chiang Mai
Chiang Rai
Mae Hong Son
Sukhothai
Tak

SÖDRA THAILAND
Ang Thong
Koh Pha Ngan
Koh Phuket
Koh Samui
Koh Tao
Krabi
Surat Thani
Kungliga palatset
Templen
Ayutthaya
Rose Garden Show
Middagskryssning
Kanaltur
Bron över floden Kwai
Krokodilfarmen
Flytande marknaden
Bangkok by night
Supè + klassisk dans
Safari World
Dream World

 

Hotell
Sevärdheter
Bangkok by Night
Templen
Golfbanor
Intressanta kvarter
Muséer
Gallerier
Barer i Bangkok
MusikPubar/barer
Ölpubar
Klubb & Disco
Restauranger
Thai Boxing
Metro/Skytrain
Varuhus
Karta Bangkok

Bangkok
Cha Am
Chiang Mai
Chiang Rai
Chumphon
Hua Hin
Isaan (Nordost)
Kanchanaburi
Khao Lak
Koh Chang
Koh Lanta
Koh PhaNgan
Koh Phi Phi
Koh Phuket
Koh Samet
Koh Samui
Koh Tao
Krabi
Pattaya
Phang-Nga
Phuket
Rayong
Trat

ANDRA LÄNDER
Singapore
INDONESIEN
Bali

MALAYSIA
Kuala Lumpur
Penang

KAMBODJA
Phnom Penh
Siem Rep (Angkor Wat)
Sihanouville

ÖVRIGA ASIEN
Kurs i
Thailändska


Recept på
Thaimat


 

 


copyright thailandturi.st