Fynda i Thailand

HOTELLGUIDE
THAILAND

Thailandturi.st

VIP VAN TRANSFER
FRÅN FLYGPLATSEN
TILL VAR DU VILL

http://thailandturi.st/bangkok airport transfer
thaimassage

 

thai mask
ring
thai hats

Här hittar du det mesta, t.ex. är det här alla förfalskade märkesvaror - Lacostetröjor, Calvin Klein-skjortor och Rolexklockor - bjuds ut till försäljning. Jättebilligt! Men naturligtvis är inte kvalitén densamma som orginalprodukterna.
Gå gärna till en skräddare och låt honom sy upp en kostym eller klänning. Eller varför inte beställa måttsydda skjortor för under 100-lappen?
Många av de bästa köpen gör du direkt på gatan eller på någon marknad (DOCK EJ ÄDELSTENAR och FASTIGHETER).

Pruta

Att pruta kräver omdöme i ett land som Thailand. Låt en fattig gatuförsäljare tjäna några kronor så att han/hon kan försörja sin familj. Inrikta istället dina förhandlingskrafter på dyrare inköp där det gör någon skillnad i din plånbok.
Grundläggande när man prutar är att man känner till marknadsvärde någorlunda. Hugger man bara till med ett pris är det ungefär som att dyka från en klippa utan att veta hur djupt vattnet är. Titta runt lite i olika affärer innan du gör stora inköp. Tyvvär har vissa affärsidkare ovanan att dubbla priserna när man säljer till västerlänningar.

 • Smycken och ädelstenar - Bangkok är en av världens ledande marknader på ädelstenar - världsledande när det gäller rubiner och safirer - och priserna är mycket förmånliga. Smycken med rubiner och safirer är därför mest prisvärt i Thailand, medan diamanter och smaragder är importerade och dyra. Man fattar idag ofta in äkta smaragder och rubiner med konstgjorda diamanter. Handla i butiker som har fasta priser och se till att ni får ett intyg med butikens adress och telefonnummer.
  Se vidare: "VARNING"

 • Golf - I Thailand finns en mängd högklassiga och natursköna golfbanor.
  Priserna är förvånansvärt låga trots den utmärkta servicen!
  Mer information HÄR!

 • Thaisiden - Butiker som säljer siden hittar ni överallt. Kostar från ca. 200 Bath per meter. Ibland säljer man i yard (se omvandlingstabell). Är priset lägre så är det oftast syntetmaterial eller blandat. Våra guider kan hjälpa dig att hitta ett bra "Silkhouse" där du kan köpa äkta siden både från Thailand och Kina.

 • vävaHantverk - Det finns gott om prisvärda hantverksprodukter, ofta mycket billigt i förhållande till nedlagt arbete. Det mesta kommer från norra och nordöstra Thailand. Träsniderier, silver, broderier, lackarbeten, keramik är några exempel på bra köp.

 • Skräddare - Det finns tusentals skräddare i Bangkok. Kvaliteten på arbetet skiftar. Vi kan hjälpa er att hitta rätt men aldrig hjälpa till att häva köp eller få pengar tillbaka hos skräddare som ni själva valt. Satsa på kvalitet och köp inte för att det är billigt! Är det riktigt billigt så är kvaliteten därefter. Bäst blir det om man håller sig till klassiska modeller. Ska man ha något mer avancerat så måste man ha modell eller bra bilder att visa. Ni ska alltid ha tid för minst en provning.

 • Konfektion - Kläder är mycket billigt i Thailand, vare sig det gäller jeans eller klänning. Stort urval hittar du t ex vid Siam Square i Bangkok. Många små och stora butiker samt Mah Boon Krong (MBK) som hyser många affärer såväl som mini-stånd och "bås-butiker".
  Ett utmärkt jeans-center hittar man mitt emot MBK, på andra sidan "Thanon Phaya Thai". Använd gångbron från 1:a våningen på MBK, istället för att riskera livet genom att försöka korsa Phaya Thai.

 • Antikviteter - I Thailand kan du hitta antikviteter från hela Sydostasien. Lägg dock inte ned alltför stora summor på saker som Du inte är helt säker på är autentiska. Är Du inte väl förtrogen med antikviteter från detta område, betala bara för föremålets inneboende skönhet.

 • Frisören - Att gå till frisören kommer troligen bli Ert största fynd i Thailand. Räkna med att betala c:a 10% jämfört med Sverige. Precis som hemma kostar det mer på "fina gatan" än i de enkla kvarteren men genomgående ligger hantverksskickligheten på en hög nivå. Se bara till att frisören förstår vad du vill (alla talar inte engelska)

 • Massage - Den traditionella Thailändska massagekonstens ursprung sträcker sig långt tillbaka i tiden och är än idag en central del av läkekonsten. Unna er denna lyx som kostar mindre än 100 kronor men ger ett fantastiskt välbefinnande.
  Förväxla inte den äkta varan med "strandmassagen" man kan få vid alla turistorter. Fastän det kan kännas behagligt att få spända muskler knådade, är de självutnämda "massörerna" på stranden i regel outbildade och saknar helt kunskaper i medicinsk massage.
  Sök dig istället till de "massageakademier" som finns i anslutning till ett flertal tempel, om du vill bli av med muskelsträckningar och ledvärk. Det finns även högklassiga institut med blinda massörertillbaks

 • Marknader - se "Bangkoks unika kvarter"

 • Elektronikprodukter På Pethburi road ligger Phantip Plaza som är ett datoranvändarens och teknikfantastens Eldorado. Epicentrum är ett IT-varuhus sprängfyllt med datorer och tillbehör på samtliga 5 våningar (med lite annan elektronik såsom mobiltelefoner o dyl.). Bra priser på hårdvara. Svårt att hitta mjukvara som ej är piratkopierad. Resturanger finns också så du kan stanna hela dagen.

Helgmarknaden i Chatuchak Park (klicka)


Om Thailand Bra att veta Resmål Thailand Sevärdheter Bangkok Hotellguide Övrigt

Bangkok
Banker i Thailand
Bergsfolken i norr
Buddhism i Thailand
Dyka i Thailand
Enhetsomvandlare
Ekonomin i Thailand
Internetcaféer
Festivaler & helger
Geografi Thailand
Golf i Thailand
Historia Thailand
Kartor Thailand
Klimat & Väderrapport
Kungahuset
Politik i Thailand
Resmål i Thailand
Shopping/fynda
Transportmedel
Thai Boxing
Thailändsk etikett
Thailändsk mat
Thai radio online
Valuta & Kurser
Visum till Thailand

 

Innan du åker
Flygresan
Ankomst Bangkok
Viktiga kontakter
Din hälsa
Flygbolag
Färdmedel/Transp.
Köpvärt i Thailand
öppettider
Dricks
Elektricitet
Dagstidningar
Filmframkallning
Få momsen tillbaka
VARNING !
CENTRALT
Bangkok
Ayutthaya
Cha Am
Hua Hin
Kanchanaburi

ÖSTRA THAILAND
Bang Saray
Bang Saray
Chantaburi
Koh Chang
Koh Samet
Pattaya/Jomtien
Trat

NORRA THAILAND
Chiang Mai
Chiang Rai
Mae Hong Son
Sukhothai
Tak

SÖDRA THAILAND
Ang Thong
Koh Pha Ngan
Koh Phuket
Koh Samui
Koh Tao
Krabi
Surat Thani
Kungliga palatset
Templen
Ayutthaya
Rose Garden Show
Middagskryssning
Kanaltur
Bron över floden Kwai
Krokodilfarmen
Flytande marknaden
Bangkok by night
Supè + klassisk dans
Safari World
Dream World

 

Hotell
Sevärdheter
Bangkok by Night
Templen
Golfbanor
Intressanta kvarter
Muséer
Gallerier
Barer i Bangkok
MusikPubar/barer
Ölpubar
Klubb & Disco
Restauranger
Thai Boxing
Metro/Skytrain
Varuhus
Karta Bangkok

Bangkok
Cha Am
Chiang Mai
Chiang Rai
Chumphon
Hua Hin
Isaan (Nordost)
Kanchanaburi
Khao Lak
Koh Chang
Koh Lanta
Koh PhaNgan
Koh Phi Phi
Koh Phuket
Koh Samet
Koh Samui
Koh Tao
Krabi
Pattaya
Phang-Nga
Phuket
Rayong
Trat

ANDRA LÄNDER
Singapore
INDONESIEN
Bali

MALAYSIA
Kuala Lumpur
Penang

KAMBODJA
Phnom Penh
Siem Rep (Angkor Wat)
Sihanouville

ÖVRIGA ASIEN
Kurs i
Thailändska


Recept på
Thaimat


 

 


Copyright 2003-2015 thailandturi.st