Thailand

HOTELLGUIDE
THAILAND

Thailandturi.st

VIP VAN TRANSFER
FRÅN FLYGPLATSEN
TILL VAR DU VILL

http://thailandturi.st/bangkok airport transfer
beach in Thailand

 

eveninf at floating market
Novis monks at Wat Doi Kong Mu
playing thaichildren

Spela golf i Thailand

golfbana i Thailand Golf är en av Thailands populäraste sporter. Spelet kom till Thailand för cirka 100 år sedan och anammades snabbt av överklass och trendkänsliga. Bland de första sponsorerna var armén och staten som byggde och fortfarande äger några av de allra finaste golfbanorna i Thailand.
År 2002 spelade c:a 350.000 personer golf i Thailand vilket genererade en omsättning av nästan 6,2 mailjarder Baht. TAT (Tourism Authority of Thailand) vill höja dessa siffror till 1 miljon golfare, som genererar ungefär 18.45 miljarder Baht år 2007.

Det finns över 200 golfbanor av hög kvalité i Thailand och många av dem är av internationell mästerskapsstandard.
De bästa bland designers har åstadkommit märkbara insatser. Jack Nicklaus, Roboert Trent Jones Jr, Pete De Gar Player och många andra har strävat efter perfektion med modernt formgivna banor, med bara det bästa gräset, senaste teknikerna etc.

Resultatet är golfbanor som är bland de mest attraktiva i Asien med utmärkta faciliteter, minnesvärda signturhål och banskötsel i toppklass. Varje bana har sina caddies vilka är obligatoriskt att använda när du går din golfrunda. De är Thailands hemliga vapen när det gäller att göra golf trevligt och skojigt. Dessa färgglatt klädda damer med sina snygga stråhattar har nyttig kunskap om banan, de ler nästan konstant och är experter på att läsa puttar.

 

Det finns minst ett par tre stycken golfbanor i närheten av alla större städer. De flesta nyare golfbanorna erbjuder även logi samt rekreationsmöjligheter för hela familjen.
För de som är mer äventyrligt lagda finns gamla naturbanor på avlägsna platser runt om i landet som ägs av "Royal Irrigation Department" och "Electricity Generation Department". Dessa golfbanor erbjuder utmanande spel i exotiska omgivningar till mycket rimliga priser.

 

Bästa tiden för golf i Thailand är den svala perioden (se "Thailands klimat") men även under de regniga månaderna begränsar sig oftast nederbörden till en stund på eftermiddagen. De flesta banor har väl fungerande dränage och regnat kommer inte störa dig särskilt länge. På vissa golbanor i Thailand måste du boka i förväg genom klubben eller genom ditt hotell vilket ändå rekomenderas för helger.
Greenfee är vid de flesta golfbanor i Thailand fortfarande mycket fördelaktiga liksom avgiften för din caddie.

Det finns många golfbanor av internationell mästerskapsstandard i och omkring Bangkok, så också i grannprovinserna Pathom Thani (norrut), Nakhon Pathom (åt nordväst) och Chachaoengsao (i öst).

golfbana utanför bangkokGolf i Bangkok och centrala regionen

Detta är den viktigaste regionen i Thailand för risodling och kallas därför landets "risskål". Många av golfbanorna här är omgjorda gamla risfält med många vattenhinder. Särskilt de gamla banorna med fullvuxen vegetation har skuggiga fairways som är härliga att spela på även under den varmare årstiden. På östra kusten domineras landskapet av stora lantbruk och industriområden. På senare tid har golfen i Thailand växt kraftigt just runt stora industrizoner där både utlandsarbetande och lokala golfare kopplar av med en runda så fort man kan komma ifrån vardagens sysslor.
Några av världens största namn inom golfen har här skapat imponerande anläggningar av hög klass för den kräsne spelare. Men även något enklare anläggningar finns för den prismedvetne.
Tätast mellan golfbanorna är det i trakterna runt Chonburi och Pattaya c:a 2 timmars väg från Bangkok. Perfekt för en dagstur från Bangkok om man nu inte vill bo på hotellet som de flesta golfbanor i Thailand är utrustade med. Och om golfbanan inte har hotell brukar det finnas ett av god standard i närheten.

Golf på Thailands västkust

Golf i västra Thailand är koncentrerat runt Hua Hin och Cha Am samt runt Kanchanaburi.
Hua Hin och Cha Am är badparadis vid Thailändska Gulfen med högklassiga hotell, restauranger och nöjesliv. "Royal Hua Hin Golf Course" är Thailands äldsta golfanläggning. Vädret vid denna kust är behagligt största delen av året med svalkande havsbris även de varmaste månaderna i mars-maj.
Kanchanaburi ligger c:a 20 mil nordväst om Bangkok och är mest berömt för den historiska bron över floden "Kwai". Numera är staden också berömd för de förtklassiga golfbanor med egna hotell som anlagts i regionens vackra natur. De flesta golfbanorna finns utefter floden snarare än i stadens närhet så det är säkrast att boka in sig i förväg.

Golf i norra Thailand

Med sin spektakulär natur i form av jungelmiljö, berg och breda dalgångar samt ett svalt och behagligt klimat är norra Thailand idealiskt för golfsemester. Städerna i norra Thailand är rika på kulturhistoria och konsthanverk.
Chiang Mai, som ligger c:a 70 mil från Bangkok, är regionens huvudstadRunt staden återfinns det största antalet golbanor, de flesta med en fantastisk utsikt över omgivande berg och dalgångar.
Chiang Rai som ligger ytterliggare 3 timmars väg norrut hyser flera mästerskapsbanor, oftast i underbar miljö.
Thailands "el-myndighet" (Electricity Generating Authority of Thailand) har anlagt golfbanor med tillhörande medelklasshotell i områden runt sina dammar. 


Golfbanor i nordöstra Thailand

Golf i nordöstra Thailand (Isaan) är koncentrerat runt Thailands största naturreservat Khao Yai (stora berget). Nakhon Ratchasima (Korat) som ligger c:a 30 mil från Bangkok är inkörsport till regionen. Klimatet är svalt och härligt (7-8 grader lägre än Bangkok) och luften underbar att andas tack vare den relativa höjden och den yppiga växtlighet detta område bjuder på.
Det är fullt möjligt att åka från Bangkok till Kao Yai för en golfrunda och sedan golfbana södra Thailand återvända samma dag men det finns också förstklassiga hotell i området för den som väljer att stanna några dagar.


Golf i södra Thailand

Alla de stora turistorterna med sina fantastiska stränder i södra Thailand har också golfanläggningar i världsklass. Ön Phuket, på västkusten har några av landets förnämsta golfbanor som t ex "Blue Canyon", värd för "Johnnie Walker Classic" både 1994 och 1998.
Närliggande Phang Nga med sin spektakulära natur erbjuder också en oförglömlig golfupplevelse.
På östkusten erbjuder Koh Samui på golf bland kokospalmer med berg och hav som bakgrund. Här finns t ex "The Samui Golf Club & Driving Range" med professionella golfinstruktörer.
Många golfbanor i södra Thailand är f d utgrävda tenngruvor och kokosplantager.

LISTA MED GOLFBANOR I THAILAND!


Om Thailand Bra att veta Resmål Thailand Sevärdheter Bangkok Hotellguide Övrigt

Bangkok
Banker i Thailand
Bergsfolken i norr
Buddhism i Thailand
Dyka i Thailand
Enhetsomvandlare
Ekonomin i Thailand
Internetcaféer
Festivaler & helger
Geografi Thailand
Golf i Thailand
Historia Thailand
Kartor Thailand
Klimat & Väderrapport
Kungahuset
Politik i Thailand
Resmål i Thailand
Shopping/fynda
Transportmedel
Thai Boxing
Thailändsk etikett
Thailändsk mat
Thai radio online
Valuta & Kurser
Visum till Thailand

 

Innan du åker
Flygresan
Ankomst Bangkok
Viktiga kontakter
Din hälsa
Flygbolag
Färdmedel/Transp.
Köpvärt i Thailand
öppettider
Dricks
Elektricitet
Dagstidningar
Filmframkallning
Få momsen tillbaka
VARNING !
CENTRALT
Bangkok
Ayutthaya
Cha Am
Hua Hin
Kanchanaburi

ÖSTRA THAILAND
Bang Saray
Bang Saray
Chantaburi
Koh Chang
Koh Samet
Pattaya/Jomtien
Trat

NORRA THAILAND
Chiang Mai
Chiang Rai
Mae Hong Son
Sukhothai
Tak

SÖDRA THAILAND
Ang Thong
Koh Pha Ngan
Koh Phuket
Koh Samui
Koh Tao
Krabi
Surat Thani
Kungliga palatset
Templen
Ayutthaya
Rose Garden Show
Middagskryssning
Kanaltur
Bron över floden Kwai
Krokodilfarmen
Flytande marknaden
Bangkok by night
Supè + klassisk dans
Safari World
Dream World

 

Hotell
Sevärdheter
Bangkok by Night
Templen
Golfbanor
Intressanta kvarter
Muséer
Gallerier
Barer i Bangkok
MusikPubar/barer
Ölpubar
Klubb & Disco
Restauranger
Thai Boxing
Metro/Skytrain
Varuhus
Karta Bangkok

Bangkok
Cha Am
Chiang Mai
Chiang Rai
Chumphon
Hua Hin
Isaan (Nordost)
Kanchanaburi
Khao Lak
Koh Chang
Koh Lanta
Koh PhaNgan
Koh Phi Phi
Koh Phuket
Koh Samet
Koh Samui
Koh Tao
Krabi
Pattaya
Phang-Nga
Phuket
Rayong
Trat

ANDRA LÄNDER
Singapore
INDONESIEN
Bali

MALAYSIA
Kuala Lumpur
Penang

KAMBODJA
Phnom Penh
Siem Rep (Angkor Wat)
Sihanouville

ÖVRIGA ASIEN
Kurs i
Thailändska


Recept på
Thaimat


 

 


Copyright 2003-2015 thailandturi.st