Hem

2010-07-17--31 - Kåseberga med Fenix

Stora och små piloter var i luften under dessa dagar!

Flera riktigt bra flygdagar bjöds det på under perioden.

Denna 2010 omgång tillhör nog det bättre besöket för min del på Hammars backar, m.fl. ställen. Vädret kan ju vara ett problem i detta område men i år så var det mestadels på vår sida. Kräver dock att du kan/vågar/vill dra upp skärmen fast det friskar på mot 7-8 m/s. När du väl är i luften så är det en bra styrka för säker flygning med många piloter. Mycket lättare att hålla tryggt avstånd mellan skärmarna än vid svagare vindar.

Nu är var och varannan pilot försedd med hjälmkamera (GoPro HD) som ger riktigt bra kvalitet på filmerna (innehållet är en annan historia).
Min gamla TZ3 kamera (handhållen) kan skapa videofilm men endast med VGA kvalitet. Dock så blir filformatet MOV och jag har inte hittat något lämpligt redigeringsprogram för det formatet.
För någon månad sedan var det någon GoPro ägare som undrade om det fanns något bra program för editering av filmerna. Staffan R gav ett tips på anslagstavlan om ett program som jag hämtade hem för test. (MAGIX Movie Edit Pro 16 Plus)
Det visade sig faktiskt att den till min förvåning klarade av MOV formatet. Programmet är kraftfullt och det tar sin tid att komma in i funktionen men det är i regel alla dessa typer av program. Det är bara att långsamt upptäcka funktionerna.
Jag har testat att göra en video från en liten filmning. Sen blev jag nyfiken om den kunde göra en "film" av mina bilder. Vilket gick efter lite trix och inställningar av olika parametrar. Kodat filmerna till mp4 formatet vilket MAGIX gör riktigt bra. Så här är min första alster från Kåseberga 2010

Video

Flyg över Hammars backar (2 min)

Video

Bildmix från Kåseberga (5 min)

Hem

2010 FENIX I KÅSEBERGA SLUT

Upp