Hem

2005 Sommarminne från Chamonix & Kåseberga

Andra veckan i juli stack jag och Robert K med bil till Chamonix i Frankrike. Jonas Böttiger och Micke Wadlund anordnade en kurs som tilltalade oss. "Praktisk introduktion till alpflygning". Hade även det kryptiska namnet "Rackarbajsansveckan", som nu är ett varumärke för denna kurs.Jag på starten vid Plaine Joux, ett tillförlitligt "efter kl. 12 ställe".

Vi hade turen att kunna flyga på något ställe varje dag. Härligt pilotgäng, en otroligt vacker flygmiljö och suverän guidning av Jonas och Mike. Rackarbajsarveckan har blivet ett återkommande event som varmt rekomenderas till en mogen pilot.


Efter dessa dagar åkte vi mot Sverige och hamnade i Kåseberga där Fenix hade sina sommarveckor med flyg på Hammars backar. Blev faktiskt lite flyg i år och även en tuff dag på Hovs Hallar.

Hammar backar i solnedgången. Var plats har sin tjusning.

Bara två bilder? Oh nej, många bilder blev det, hämta en fika och titta i lugn o ro. Jag har gjort ett s.k. "bildspel" från sommarens äventyr. Den är från Chamonix, Rackarbajsansveckan,  gjordes i ett program från Ulead. Ett program som gör att man kan flytta sig i bilden, tog lång tid och var svårt att jobba med tyckte jag.

Video

Rackarbajsarveckan, 15 min lång.
Ett tips är att i Youtube stänga ljudet och dubbla uppspelningshastigheten.

Från Kåseberga blev det några få bilder där flera * Stjärnor * från Fenix är med. Här är det bara bild-för-bild växling som gäller. Tidigare en körbar exe-fil som nu blivit omkkodad till mp4.

Video

Kåseberga m.m. bildspel.

Hem

2005 CHAMONIX & KÅSEBERGA SLUT

Upp