Bilder och resultat

Bruks-DM den 9 augusti 2008
Resultat hittar du här.

Efter en veckas nästan konstant regnande hade Sörmlänningarna nästan gett upp hoppet om att få se solen igen. Då anordnade Nordsvenska Hästen Sörmland och Sörmland Örebro Ardennerklubb Distriktsmästerskap i Bruksridning och -körning och så blev det sol.
Jenny Eriksson Pettersson på halvblodet Sorina. Båda ser otroligt fokuserade ut på uppgiften. Till nästa helg bär det av till Rättvik på SM för vinsten i DM 2007.
Foto: Katarina Söderström

Marken var rejält genomblött och första transporten att anlända fastnade direkt på infarten. Med en stor Ifor Williams transport fylld med två Ardennrar hjälper det inte att ha en Mitsubishi Pajero........om fyrhjulsdriften är ur funktion.
Oron för hur dagen skulle utvecklas fick arragnören att skicka ett nödrop till Svalbovikens trafik som ryckte ut med stora grusbilen som en räddare i nöden.Fjordingen Kvist ger sig ut på en runda efter att Krister Moqvist lastat vattendunkar vid lastbryggan. Hjälpkusken är Ragnar Mollberg.
Foto: Emma Ericsson

Brukstävlingar geonomförs oftast bara en gång per distrikt så de som vill få fler tävlingar får ta sig till grannlänen.


Eva-Lena Andersson kom ända från Lindesberg för att få vara med och tävla. Eftersom hon vann riddisciplinen så blir det tävlingens tvåa som får representera Sörmland i Bruks-SM 2009.
Foto: Emma Ericsson

11 körekipage och 7 ridekipage hade anmält sig till tävlingen. Två körekipage kom inte till tävlingen av olika anledningar och ett ridekipage blev tyvärr veterinären tvungen att skicka hem p.g.a att hästen visade lite hälta.
Här var det ingen bråska in i mål, Niklas Angelöf och Kalibra med hjälpkusken Veronica tar resan med ro. Fam Angelöf hade jobbat hårt för att få den här dagen att klaffa. Många fina priser till ryttare, kuskar, domare och funktioärer hade jagats fram.
Foto: Katarina Söderström


Eva Nilsson med Vilja har plockat upp hinken i "flytta föremål hindret". Nu ska Vilja vilja gå 2 meter åt sidan så matte kan sätta ned hinken på rätt plats.
Foto: Emma Ericsson

"Nån skvätt havre kvar i den där hinken eller?"
Foto: Emma EricssonPappa Johan lämnar tillbaka tömmarna till kusken Elin Eriksson som just lastat ifrån lastbryggan.
Foto: Emma Ericsson

"Jaha, där rök prispallen" tänker nog Emma Strand. Kiwa är ung och lyder sina instinkter att inte kliva på något hon inte känner igen.
Foto: Emma Ericsson
"Egentligen skulle jag inte sätta en hov på den här konstiga bron men eftersom husse insisterar så......han brukar inte luras."
Kanontillfälle att få träna för Stefan Eriksson och Rimfrost som ska till Rättvik nästa helg och tävla SM för vinsten 2007. Kalblodstravaren Rimfrost laddar ordentligt i trav när han ska över bron. Foto: Katarina Söderström
Kallblodstravaren Kalibra med Veronica Angelöf i sadeln vänder reglementsenligt i trångt utrymme. Veronica blev tvåa i riddiciplinen men eftersom ettan inte kom från länet så får hon representera Sörmland i SM nästa år.
Foto: Emma Ericsson

Att Kalibra kliver på plattan som hon ska behöver ingen ifrågasätta.
Foto: Emma EricssonHär kommer DM vinnaren Pär Eriksson och ardennern Bläsen. Som hjälpkusk är brorsan Johan som kom på tredje plats i tävlingen.
Foto: Katarina Söderström


Ylva Eriksson med Runa den enda nordsvensken som ställde upp under dagens tävling. Platsen som tävlingen genomfördes på var mycket vacker med sjön i bakgrunden.
Foto: Katarina Söderström

I brist på ponnys så får väl Kalibra duga. Olivia rider och pappa Björn bevakar.
Foto: Emma ErikssonEtt stort tack till alla som var med och hjälpte till med stort som smått! Och alla ni som skänkte priser till vårt prisbord. Ni gjorde så att det blev ett mycket lyckat arrangemang.


Har du bilder som vi får publicera här? Skicka bilder, gärna beskurna och neddragna till 502 pixlar i bredd, till Hemsidsredaktören. Glöm inte att skriva en text till varje bild och vem som är fotograf. Om du har många bilder skicka helst inte mer än 1 MB per meddelande.
Valid XHTML 1.0 Transitional