Bilder och resultat

Bruksbrudar och skogstroll på träningsläger


Ökna 12-13 maj 2012

(Ni får ha överseende med att bilderna bara är inslängda huller om buller. web.red)
Det var ett trött Strängnäs-gäng som lämnade Ökna efter förra helgens bruksläger. Trötta, men nog så nöjda damer som rullade hemmåt, fulla med idéer, tankar och med massor av bra tips i bagaget.
Lördagen bjöd på både ridning och körning, slalom, backning, lite hinder och bommar. Söndagen på samma övningar, samt skogskörning.


Skratt, goda råd och mat är inte att förglömma.
Jag (Cicci) hade hört talas om bruksgrenen inom hästsporten, men aldrig tidigare provat på. I mina ögon går övningarna att likna med, vardag med häst. Det kommer tillfällen då man ställs inför ett problem
som man, tillsammans med sin häst måste ta sig ur. Svänga, backa, backa och svänga. Det kan komma hinder längs vägen som man måste ta sig över, gåendes, eller svävandes.


I körningen gäller samma sak, även om det är svårt att sväva med vagnen.
Jag personligen kan inte köra, är lyckligt lottat som för åtta år sen fick en häst som gillar att gå framför vagnen.
Han tycker nog att det där med körningen är roligare än vad jag tycker att det är, men efter söndages skogskörningsövningar förstår jag honom (nästan).


Jag hade såndan tur som fick låna Figaro och prova på övningarna, lunnbänk, kälke i skogen och långstock.
I magen kände jag att det kanske var min gamla valacks grej det där, det där med att släpa timmer.
Det återstod att se, tills jag fick komma hem och prova, tillsammans med de andra övningarna.
Backa vinkel gick bra, här om dagen provade vi att dra däck med draglinor, till helgen kommer Mians sax, då väntar stocken!På lördagskvällen efter övningar och trevlig samvaro tog vi en promenad tillsammans med hästarna och såg soldnedgången över sjön. Vilken utmärkt plats ni valt med boende, hagar för hästarna, ridhus, skog och ridbanor! Hit kunde vi alla tre flytta och bosätta oss. Johanna som bor på internatet och går på Öknaskolan myste över att se sina hästar i hagen från sovrumsfönstret på morgonen.
Jag (Mian) hade med vår åring Ballerina som fick kulögon, då hon för första gången fick se en shettis. Shettisen Figaro kom dessutom med vagn och det såg för tokigt ut tyckte hon. Det snurrade mycket i huvudet på henne som lämnat hemmiljön för första gången och mötte så många nya intryck. Presenningen var väldigt läskig till att börja med trots att hennes mamma gick fram och tillbaka över den, så den får vi jobba mer på hemma. Arrangemanget var välordnat och hjälp fanns att få från alla och även en unghäst hade nytta av att uppleva övningarna på sitt sätt. Fint att vi kunde låna vagn, kälke och övrigt material på banorna och stängsel inte att förglömma.


Det är trevligt folk i Nordsvenska Hästen, så trevligt att Cicci nu också är medlem och vill ta med sin häst på kommande aktiviteter. För oss som tidigare mest deltagit som funktionärer på bruksridning, brukskörning och skogskörning till att nu ha med egna hästar var det mycket utvecklande och vi kommer att imponeras ännu mer av precision och kommunikation på tävlingarna när vi nu provat banorna. Noblesse verkar gilla skogskörningen så det får vi jobba mer med.

Urkul! Tack från oss Mian, Johanna och Cicci i Strängnäs.