Bilder och resultat

Hästival i Katrineholm 2007


Nordsvenska hästen Södermanland och Sörmland Örebro Ardennerklubb demonstrerade brukskörning och bruksridning i Katrineholmsveckans Hästival.
Ett fantastiskt sommarväder infann sig lagom till måndagens hästival. Fantastiskt är nog inte orden som ardennrarna Salle och Ruben skulla vilja använda om den stekande solen som gjorde dem sällskap hemmifrån Nordankärr till cirkusplatsen vid Duveholmsskolan. Med hästtransporten på verkstaden när klubben kallade så var det bara att gå de 5 kilometrarna till stan.


Salle med Johan Eriksson vid tömmarna. Dottern Elin får vara hjälpkusk. Meningen var att Elin skulle köra men det är ju bara såååå roligt tycker Johan.
Foto: Emma Ericsson

Shettlandsponnyn Figaro kunde inte hålla räkningen på alla de barn som ville klappa på honom. Hade Salle, Ruben och Kalibra varit lika små och söta så hade de säkert också blivit lika hårt ansatta. -Det borde vara en mänsklig rättighet att ha en shettis i varje hem, som Jennika uttryckte det.
Figaro drar sin egen vagn med Niklas Angelöf vid tömmarna och husse Martin och husses kompis Victor på flaket.
Foto: Emma Ericsson

Programmet som var ihopkastat i all hast blev trots allt ett mycket lyckat arrangemang. Jennika Smedberg hjälpte oss att sätta upp en bana och att prata. Tack Jennika, du var fantaskisk som speaker!


Kallblodstravaren Kalibra med husse Niklas vid tömmarna och Victor Fredriksson som hjälpkusk. Foto: Emma Ericsson

(Lägg in en trumvirvel här) Framför en förbluffad publik förvandlades körhästen Kalibra till ....(lägg in en fanfar här).... ridhästen Kalibra!


Veronica Angelöf och Kalibra ryggar (backar) rakt genom två portar. I bakgrunden har Per precisions-
parkerat Ruben bredvid Salle.
Foto: Emma Ericsson

Uppmärksamma åskådare kanske märkte att den inte fanns en enda bruksnordis med på banan. Tyvärr blev bruksnordisarna upptagna av höskörd tack vare det fina vädret.
Avslutningsvis körde vi runt banan och tackade publiken. Salle och Ruben i gallop, naturligtvis med Per och Johan ståendes i sina vagnar. Foto: Emma Ericsson


Valid XHTML 1.0 Transitional