« Cashkort | Startsidan | Förväntan »

januari 13, 2004

Sekt i Knutby

Religiösa människor skrämmer mig. De är osunda. Ja, inte alla. Det finns en del som faktiskt är helt normala :), med en varm och mänsklig framtoning. Men många s.k kristna människor är bigotta människor med en allmänt osund inställning både till sig själv och till sina medmänniskor.

Jag tänker på denna härva i Knutby, som nu rullas upp och innehåller alla ingredienser en skrämmande kriminalroman brukar innehålla. Svartsjuka. Ond bråd död. Misshandel. Mörkrets makter. Programmerade människor. Patriarkaliskt synsätt. Fundamentalism. Extrem slutenhet. Sekterism. Kultfigurer. Inte undra på att det som hände, verkligen hände. Vad mer finns i garderoberna? I källarna? I tankarna? I handlingarna?

Filadelfiaförsamlingen i Knutby är extremt sluten går det att läsa i dagens Expressen. Varför blir jag inte förvånad? Pastorns ord är lag. Alla underkastar sig pastorns ord och så har de kvinnlig person som närmast kultförklaras som "Kristi brud". Ja, jisses. Deras levnadsregler är bl.a följande;

* Det är mannen som är ledare för kvinnan.

* Feminism är ett uppror mot skapelseordningen.

* Kvinnan är skapad för att fullkomna mannen.

Mitt avståndstagande från denna sekt blir ju inte mindre av att jag noterar att dess talesman är medlem i FRIS (Föräldrar i Sverige – en extremt mansfundamentalistisk gruppering som kallar sig för en nätgerillagrupp som kämpar för män som dragit sina vårdnadstvister i långbänkar till oanade höjder i rättshaveristernas cirkusmanegé). Jag höll på att sätta morgonkaffet i strupen när jag såg honom sitta i TV4:as morgonsoffa. Noll förtroende. Noll tolerans. Noll. O.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger januari 13, 2004 12:00 EM

Kommentarer

Kom med ett bra förslag vad man ska skriva då? Det kanske kan anammas av media också?

Tyvärr är det nog så att Knutby-mordet alltid i folkmun kommer att heta Knutby-mordet, men det är inte samma sak som att man stämplar hela bygden.

Ofta får tragedier namn efter orten. Detta även historiskt sett.

Annica

Postat av: Annica Tiger juni 5, 2004 04:59 FM

Men om du kallar de människor som är med i Filadelfiaförsamlingen i Knutby för ”Knutby-folket” vad kallar du då de resterande 90% som kanske bott i Knutby i hela sitt liv, men som inte är med i Filadelfiaförsamlingen? När man utrycker sig som du gör (och tyvärr även media) så drar man ju alla över en kam.

Ja Annica, jag höjer blicken och ser mig omkring, och vad ser jag då?! Jo, jag ser hur man förföljer och trakasserar ett litet samhälle som inte har en chans att försvara sig.

Ta´t lugnt. Ta en Toy :)

Postat av: Carl juni 4, 2004 08:41 EM

Men snälla rara...med Knutby-folket menar jag de som är med i Knutbys församling. Höj blicken och se dig omkring. Media kallar det Knytby-härvan och allt kretsar kring Knutby, men det är INGEN som avser de vanliga som bor där.

De 90 procent som du säger som inte tillhör församligen är alltså inte dem jag avser.

Kan jag vara tydligare!!!!
Kan någon vara tydligare!!!!

Ta´t lugnt. Ta en Toy.

Annica

Postat av: Annica Tiger juni 4, 2004 06:19 EM

Vad menar du med ”Knutby–folket”? Är du verkligen så dum att du tror att alla som bor i Knutby är med i Filadelfiaförsamlingen! Jösses… Du verkar ju till och med vara dummare än vad jag först trodde! Inte nog med att du är dåligt påläst – du har även enormt förutfattade meningar! Det visar bara än en gång hur otroligt trångsynt du är Annica!

Och vad menar du med ”kasta inte sten i glashus”? Om du tror att jag är med i Filadelfiaförsamlingen så har du helt fel! Däremot har jag äran att då och då få besöka Knutby med sitt vackra landskap och trevliga invånare. Ungefär 90% av Knutbys invånare ÄR INTE MED I NÅGON I FILADELFIAFÖRSAMLINGEN!! De övriga cirka 10% är även de mycket trevliga och sympatiska människor, säkert mycket trevligare än vad du någonsin kommer att kunna bli Annica, så länge du nu fortsätter att bära på din trångsynthet och dina vida fördomar. Sedan finns det tyvärr vissa rötägg i vårt samhälle, så till dig Annica säger jag bara en sak – ”kasta inte sten i glashus”!!

Postat av: Carl juni 4, 2004 04:58 EM

*tja* smaken är som baken - delad. Jag tror att just nu är det nog mer Knutby-folket som är bittra och besvikna, på en av sina egna.

Kasta inte sten i glashus.

Annica

Postat av: Annica Tiger juni 4, 2004 01:39 EM

Jag håller fullständigt med "Camilla" och "D.. H.." i deras kommentarer!!! Däremot verkar "Annica" vara en mycket trångsynt och bitter människa...

Postat av: Carl juni 4, 2004 12:08 EM

Att ni bara orkar hålla på...

Det hela handlar ju om ett tragiskt mord. Sådant sker tyvärr varje vecka runt om i hela Sverige men bara för att det nu drabbat starkt religiösa människor så förstoras det hela till enorma proportioner! Media har skött sin uppgift skrämmande dåligt. Dom har lekt poliser tillräckligt länge nu, och till vilken nytta? Jo, ingen alls! Dom ljuger till både höger och vänster och hittar på egna sliskiga historier, den ena värre än den andra. Skäms på er MEDIA! Ni är tydligen alldeles för kallblodiga för att förstå vad Ni ställer till med. Ni far fram som dom värsta vargarna. Ni sargar och förstör människa efter människa! Försök istället att tänka på de stackars anhöriga som nu har det mycket tungt!

Postat av: D.. H.. februari 13, 2004 12:19 FM

kul gäng där i Knutby, det knuter sig i magen.

Postat av: Nisse februari 6, 2004 10:48 EM

haha, hela knutby historian är kul :D... haha (dock inte kul att hon dog, och han blev skjuten :'(.... dom va till o me web designers!!!)

Postat av: Olof Johansson februari 5, 2004 07:33 EM

Ett bra skrivet inlägg .. dock verkar det som att Camilla och Samuel (eller vad dom egentligen heter) har skit ända upp över öronen.

Postat av: Daniel Olovsson februari 5, 2004 07:26 EM

Underliga ordanvändningar. Bajs? Just att du använder ordet SEKT stärker bara mina tankar och funderingar kring allt detta. Tiden får utvisa det hela. Ditt inlägg är i mångt och mycket likt Camillas lite längre ned. Kör ni copy-cat?

Annica

Postat av: Annica februari 5, 2004 07:14 FM

Du snackar bara en massa gödsel!!! Du har INGEN ANING om vad som pågar i Knutby!!! Jag känner dom har människorna och media målar upp en riktig bild som tydligen DU köper med hull och hår..du vet ingenting..Detta handlar faktiskt om en SEKT människor med familjer och anhöriga....som du svartmålar utan att veta ett bajs om!! Precis som att det var Islam som låg bakom sept. 11 så är det Kristendommen som ligger bakom detta. Så du kan ta dina trångsynta, felvridna åsikter och fara till himmelens höjder!!

Postat av: Samuel F. februari 4, 2004 07:03 EM

Ja, den senaste tidningen jag läste på planet hem nu gav vid handen att det nog är du som är fel ute. Mord och stämpling till mord, älskarinnor till höger och vänster och ett gammalt dödsfall som tas upp som eventuellt mord igen. Ditt språkbruk ger inte heller det något vidare värst intryck.

Annica

Postat av: Annica februari 2, 2004 07:31 FM

Camilla:
Om du vill få ökad förståelse för Knutby och deras religion så misslyckad u fatalt. Till att börja med så vore ett annat språkbruk på plats. Att be någon "fara åt helvete" gör knappast att ens syn omvärderas, utan tvärtom stärks.

Postat av: Katinka januari 31, 2004 11:16 FM

Du snackar bara en massa skit!!! Du har INGEN ANING om vad som pagar i Knutby!!! Jag kanner dom har manniskorna och media malar upp en bullshit bild som tydligen DU koper med hull och har..du vet ingenting..Detta handlar faktiskt om riktiga manniskor med familjer och anhoringa....som du svartmalar atan att veta ett skit!! Lika lite som det var islam som lag bakom sept. 11 sa ar det kristendommen som ligger bakom detta. Sa du kan ta dina trangsynta, felvridna asikter och fara at helvete!!

Postat av: Camilla januari 31, 2004 07:23 FM

Jag älskar Knutby med sina skogar, sjöar, hagar och åkrar. Det finns ingen vackrare plats på jorden!

Postat av: Annefrid januari 30, 2004 10:53 EM