« augusti 19, 2003 | Startsidan | augusti 21, 2003 »

20 augusti 2003

Kvinnovåld

Den man älskar agar man? Nej, jag kan inte se kvinnomisshandel som en kärlekshandling. Jag läste i Expressen om Ylva som blev misshandlad av sin kille. (Jag hittar inte urlen nu. Expressens sök suger). Efter varje misshandelstillfälle så var han hur söt och rar som helst. Hur kan man kalla någon för snuttis dagen efter att man tryckt ett brännhett strykjärn i ansiktet på den man påstår sig älska?

Hans svartsjuka drev honom till att försöka kontrollera och tämja henne. Det är många som säger:
GÅ VID FÖRSTA SLAGET!
Men det är lätt att så råda. Den här tjejen knäcktes helt av ömsom vin och vatten. Det är så det fungerar för de allra flesta. Tror jag. Jag blir lika beklämd varje gång jag påminns om hur satans eländigt en del har det, medans livet rullar vidare tämligen obekymrat för de flesta av oss andra.

Besök gärna sajten Fågel Fenix.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:17 EM | Google

Länkar

En del länkar är långa. Lika långa som väntan på något gott. Jag har hittat ett ställe som råder bot på detta. Långa urlar blir korta urlar. Perfekta att klistra in i mail med mera. Besök gärna http://shorl.com/.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:15 EM | Google

Sex år med Tiger

Nu i dag firar jag sex Reload-år. Ja, inte jag - men min Reload. Det är lång tid. Jag började i augusti 1997. Nu är det augusti 2003. Mycket vatten har runnit under broarna. Det har varit både solsken och regn. Jag tycker om att skriva och förhoppningsvis finns det folk som gillar att läsa det jag skriver om.

Den som följt mina texter i den gamla reloaden vet vad jag anser om nätets utveckling. Jag läste nu i natt om Flashback och dess forum i Expressen.

Där diskuteras det vilken kändis det är som gillar att ligga under ett glasbord och se någon bajsa på bordet ovanifrån. Jaha! Den skrönan om Bajs-Elvis har jag hör x antal gånger. Skvaller kallas det. Men från att sitta i ett vardagsrum och skvallra - till att ta steget ut och publicera det på webben är långt. Jag tycker inte om det. Hur långt ska vi tänja på yttrandefriheten? Vad är yttrandefrihet? Egentligen?

Jag har läst inläggen i sagda forum och det gav mig en fadd smak i munnen. Det kan inte vara kul att hängas ut där. Även om jag och de flesta normala surfare vet och förstår att det mesta är skitsnack, så kan det inte vara roligt för dem som drabbas. Att påstå att någon gillar att bli påsatt i analen är gränsen till förtal. Anser jag i alla fall.

Nu efter Ramsbro-domen tror jag det blir svårt att få rätsida på detta. Vart ska folk vända sig som utsätts för kränkningar av den personliga integriteten numera?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:47 FM | Google

Sobig.F

Fyra nya virus på en vecka.

Sobig.F verkar rassla in i inboxarna á la masse. Det jag inte förstår är att folk surfar glatt vidare utan både virusskydd och brandvägg. En dag kommer det ett supervirus som kommer att stänga ned deras datorer för gott. Det lutar åt det hållet. De som envist vägrar att skaffa virusskydd är antigen dumma eller så vill de leva farligt. Men de tänker inte på att det drabbar andra i förlängningen.

Läs mer om alla de fyra virussorterna här:
www.europe.fsecure.com/

Btw - i skrivande stund nu försöker man överbelasta mina pop3 och http (oem)-portar. Jag visste inte ens att datorn hade sådana :). Häromdagen var det cdom-porten som var utsatt för samma sak.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:18 FM | Google