« Livet | Startsidan | Svensk kassatjänst »

26 augusti 2003

Newfoundlandshund

Tobbe hade en länk i sin Reload som jag följde och läste. Läste och grät floder. Blev arg. Blev illa berörd. Blev ledsen. Blev förtvivlad. Det handlade om en Njuffe som fick sluta sina dagar i förtid.

Det måste vara något radikalt fel på mig. Djur berör mig mer än människor. Jag kan läsa om att 40 människor sprängts i småbitar i Indien, men jag bara läser och noterar. Men så fort det handlar om djur som far illa berörs jag långt in i min förborgade själ. Jag kan gråta floder när jag tänker på och saknar mina egna hundar, som fått sluta sina dagar på grund av sjukdom eller ålderdom. Jag kan sucka förtvivlat när jag passerar en överkörd räv. Jag rörs in i hjärteroten när jag läser om djur som behandlas illa. Är det bara jag som är så här?

Jag vill så gärna ha en hund igen. En Njuffe givetvis. Läs mer om denna bedårade ras! Men samtidigt känner jag att jag måste ta i tu med en del saker och då finns det inte plats för en hund med i bilden. Just nu. Men den dagen jag är mogen igen, då tror jag att jag ska ta hand om en Njuffe, som blivit en *left over*. Tänk att få ge en hund ett nytt kärleksfullt hem.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 26, 2003 2:48 EM