« Spam | Startsidan | Statistik »

6 september 2003

Kollektiv orgasm

Jag misstänker att vissa manliga extremgrupper fick en kollektiv orgasm i går. Men när den nu gradvis ebbat ut tycker jag att de ska analysera texten och innebörden, samt inte dra falska växlar av det hela.

------
Grov, systematisk misshandel utförs av män. Våld som används för att förtrycka, förnedra och utöva makt - det drabbar kvinnor.

- Det vi talar om är kärlekspar som grälar och slåss. Inte misshandel, inte kvinnomisshandel och inte mansmisshandel heller, säger forskaren Hilda Pape vid Nova, Norska institutet för forskning om uppväxt, välfärd och åldrande.

– Men vid utövandet av "mildare" våld som örfilar, sparkar och slag - då använder kvinnor fysisk makt i minst lika hög grad som män, säger hon.
------

Det ÄR skillnad mellan kärleksgnabb och misshandel. Punkt slut. Det finns ingen statistik som påvisar att mansmisshandel är ett vanligt förekommande fenomen. Det finns däremot massor av statistik och undersökningar som påvisar att kvinnomisshandel är det.

Nu plädererar jag inte för användandet av någon form av våld. Allt våld är förkastligt. Men det är skillnad mellan äpplen och päron.

Dessutom är det barnen som drabbas värst. Men får minst hjälp och stöd. Ett barn som sett sin mamma bli sönderslagen, omfattas inte av straffbestämmelsen för misshandel. Barnen är också brottsofffer, men glöms bort.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 6, 2003 4:42 EM