« Omplaceringar | Startsidan | Psykvård »

11 september 2003

Meningslöst våld

En papperslapp med två ord mötte mig när jag steg upp nu i eftermiddags. Hon dog. Den låg vid askoppen i köket. B. visste att jag ville veta. Jag var faktiskt orolig för henne när jag lade mig på morgonkvisten. Jag tänkte på hennes familj och nära anhöriga.

Jag känner en stor sorg, en ledsnad över detta meningslösa våld som finns även i Sverige numera. Detta våld kan drabba vem som helst. Det hade lika gärna kunnat vara faster Agda på shoppingbesök på NK. Det var inte länge sedan en väktare knivhöggs och dog, en lika meningslös död.

Jag känner lite tveksamhet till att folkomröstningen ska genomföras trots allt nu på söndag. Ja - kommer nu att vinna.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 11, 2003 05:20 EM

Kommentarer

Jag har sett tendenser på en del mailinglistor att en del påverkats av detta meningslösa illdåd och kommer att rösta ja bara för sakens skull. Det är inte rationellt. Det kommer inte att bli ett val som speglar hur det var innan detta hemska som hände.

Annica

Skrivet av: Annica datum: september 12, 2003 02:43 EM

För demokratins skull så skall valet hållas på söndag. En galnings verk skall inte få påverka detta. Låt oss istället uppmuntra ALLA att gå och rösta oavsett ståndpunkt för att på det viset visa att vi värnar om demokratin och vårt öppna samhälle.

Skrivet av: Jerry datum: september 11, 2003 09:51 EM

För demokratins skull måste folkomröstningen hållas som planerat. Ett argument som inte jag håller med om. Ett färgat valresultat är väl lika illa och ett angrepp på demokratin då det inte speglar en sanning? Det heter så fint att ingen utomstående ska få påverka ens val åt någon riktning då man röstar. Är inte detta en stor påverkan när befolkningen är känslomässigt påverkad av något som inte har med sakfrågan i omrötningen att göra?

Skrivet av: Jontas datum: september 11, 2003 07:27 EM