« oktober 16, 2003 | Startsidan | oktober 18, 2003 »

17 oktober 2003

Skandia

Saxat från SVT:s sajt:
-------------
Höginkomsttagare har lägre moral när det gäller vardagsbrottslighet jämfört med svenskar med låga inkomster. Det framgår av intervjuer med över 2.000 svenskar, som Demoskop gjort i samarbete med Rapport.
-------------

Det oroar och förbryllar. Tror de att de står över lagen bara för att de har byst med stålar?

Osökt kommer jag in på det som är på tapeten just nu. Skandia och dess slarv med vanliga människors surt förvärvade pensionspengar. Vilken moral har man om man låter företaget bekosta sina barns paradvåningar och lyxrenoveringar av dito? Har man någon moral? Finns det mer om man skrapar på den guldglittrande ytan?

Den som har, han tar.

Mycket vill ha mer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:58 FM | Google

Torka

Jag har tappat mitt ord och min papperslapp.

Jag börjar skriva om både stort och smått, om både ditt och datt. Jag skriver så fingrarna slår som trumvirvlar på tangentbordet. Som vanligt när jag sätter mig ned framför datorn. Tankarna finns ju inombords, men de verkar inte vilja stanna kvar på pränt. För vad som hänt är att jag de senaste dagarna, efter genomläsning, obarmhärtigt ratar alla mina texter – oavsett vad jag skriver om – och raderar dem. Rakt av. Kvar blir lite vardagligt bludder. Texter för utfyllnad. Ord som inte upprör, berör eller än mindre förför.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:50 FM | Google