« oktober 31, 2003 | Startsidan | november 2, 2003 »

1 november 2003

Helikoptern

I år har jag inte sett ett enda avsnitt av Farmen. Vad jag har förstått har jag inget missat. Den enda orsaken till att jag valde att strunta i serien är Naken-Janne. Nu måste han ha fått hjärnsmälta eller rent av hybris.

Ta betalt för att göra helikoptern. Måste man inte ha en snopp till detta?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:53 EM | Google

Civilkurage

Jag är av den uppfattningen att man ska kunna lösa problem och konflikter verbalt. Våld löser ingenting. Det är min åsikt och den står jag för. Att kunna diskutera fram en lösning är A och O. Att slåss är bara fegt. Men jag är inte dummare än tåget och visst förstår jag att i vissa lägen hjälper det inte med bara ord.

Att sparka en liggande våldtäktsman i skrevet skulle jag nog inte göra. Jag skulle nog inte våga. Men heders åt tjejen som vågade och på så sätt avbröt våldtäktsförsöket alternativt våldtäkten.

Hade jag varit i hennes situation och försökt med typ argument som nedan hade våldtäktsmannen knappast ens hejdat sig en sekund. Jo, han kanske hade garvat läppen av sig och på så sätt blivit distraherad:
– Ajabaja! Så där får du inte göra. Ta och sluta nu. Genast!

Det kanske är så att vi tjejer numera har mer att vinna på att lära oss fysiskt och psykiskt självskydd. Det kanske är dags att sluta vara offer eller bete sig som ett sådant, utan att för den skull själva bli förövare. Gränsen är hårfin. Vart den går vet inte jag. Det får andra ha tolkningar och åsikter om. Men jag tycker att det skulle vara obligatoriskt i skolan att lära ut lite knep och knåp åt tjejerna. Hur de försvarar sig. Hur de ska agera om de blir hotade. Hur de ska avvärja våldtäktsförsök. Killarna snappar nog upp vad de behöver, så där är jag inte orolig. Fast å andra sidan, i jämlikhetens namn – undervisning för alla som tycker sig behöva det kanske? Det är en hård värld där ute och den blir bara tuffare och tuffare.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:56 FM | Google