« november 21, 2003 | Startsidan | november 23, 2003 »

22 november 2003

Ers majestät

Kungen vill ha mycket mer pengar. Skattebetalarnas pengar räcker inte anser han. Aldrig hört talas om arbetsinkomst? Extraknäck? Dubbelarbete? Jobba för brödfödan i sitt anletes svett? Drömma om en lottovinst? Rätta mun efter matsäcken?

Kungens årliga apanage är på 44 miljoner. De pengarna ska gå till kungens privata konsumtion och representation (han får dessutom 43 miljoner för underhåll av slotten). Han deltar i c.a 3,7 evenemang i veckan, klipper snören, håller tal, minglar och tituleras Ers Majestät av sina undersåtar. Det låter inte som om han skulle vara överhopad av arbete direkt.

Det finns ingen som helst insyn i vad vi skattebetalare "får" för dessa slantar. De räcker tydligen i alla fall till att ha byggt upp en personlig förmögenhet på 257 miljoner. Det är inte illa. Barnen i familjen har också skapliga förmögenheter, så det går ingen nöd på dem.

Avskaffa kungahuset. Kungen får gärna fortsätta vara kung om han vill, men på privat basis och därmed försörja sig själv. Det skulle vara intressant och se hur många som vill betala grova summor för att få ett invigningsband klippt av honom som privatperson.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:55 FM | Google

Hälsan Tiger still

Stavgång? Kan det vara något? Nördstämpel är det på det i alla fall, men där jag bor finns det inte så många som kan skratta åt en :).

Jag har börjat tänka lite mer på vad jag äter. Jag har bl.a börjat grodda mungbönor. Det ska vara bra mot cancer, så varför inte i förebyggande syfte - med tanke att jag röker som en borstbindare. Hur som haver, mungbönor är allmänt nyttigt förövrigt så det skadar inte.

Med tanke på all denna sockerdebatt i press och TV, så har jag börjat kika lite på vad olika matvaror har för sockerhalt. Varför köpa kalkonkött om det innehåller mest bara socker? Att köttbullar hade en sådan hög halt av socker var en hemlighet, tills nu. Min älskade Mango Chutney innehåller nästan bara socker, merparten i alla fall. Det är svårt att hitta produkter som inte berikats (de kallar det så) med socker i olika former.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:59 FM | Google