« Hälsan Tiger still | Startsidan | Robinson »

22 november 2003

Ers majestät

Kungen vill ha mycket mer pengar. Skattebetalarnas pengar räcker inte anser han. Aldrig hört talas om arbetsinkomst? Extraknäck? Dubbelarbete? Jobba för brödfödan i sitt anletes svett? Drömma om en lottovinst? Rätta mun efter matsäcken?

Kungens årliga apanage är på 44 miljoner. De pengarna ska gå till kungens privata konsumtion och representation (han får dessutom 43 miljoner för underhåll av slotten). Han deltar i c.a 3,7 evenemang i veckan, klipper snören, håller tal, minglar och tituleras Ers Majestät av sina undersåtar. Det låter inte som om han skulle vara överhopad av arbete direkt.

Det finns ingen som helst insyn i vad vi skattebetalare "får" för dessa slantar. De räcker tydligen i alla fall till att ha byggt upp en personlig förmögenhet på 257 miljoner. Det är inte illa. Barnen i familjen har också skapliga förmögenheter, så det går ingen nöd på dem.

Avskaffa kungahuset. Kungen får gärna fortsätta vara kung om han vill, men på privat basis och därmed försörja sig själv. Det skulle vara intressant och se hur många som vill betala grova summor för att få ett invigningsband klippt av honom som privatperson.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 22, 2003 11:55 FM

Kommentarer

Jag brukar normalt inte skrivat "jag också"-inlägg i gästböcker. Men den här gången måste jag göra det. Håller med dig till punkt och pricka i den här frågan!
Kram,
Carra

Skrivet av: Carra datum: november 23, 2003 12:48 FM

Amen!

Skrivet av: tobbe datum: november 22, 2003 04:45 EM

Jag tycker inte att de är speciellt bra förebilder för våra unga här i Sverige. Tyvärr tycks se vara trendsättande då många drar en parallell med överhet och häftighet.

Ned med monarkin :).

Annica

Skrivet av: Annica datum: november 22, 2003 01:50 EM

Och vilka smarta saker dom kläcker ur sig. Kommer ihåg vad drottningen sa på frågan om hon var feminist: - Nej, men jag tycker att kvinnor ska vara feminina.
Och såg du vad Vickan sagt i en intervju nyss? Att hon personligen, apropå könskvotering, vill ha ett jobb pga sin kompetens. Undrar om hon fattar hur skojigt sagt det är?

Skrivet av: akanskea datum: november 22, 2003 01:43 EM

Frågan är bara vem som ska klippa band då. Vad jag vet så är Loket och Statsministern redan rokigt upptagna.

Skrivet av: Mattias datum: november 22, 2003 12:17 EM