« december 28, 2003 | Startsidan | december 30, 2003 »

29 december 2003

Valfrihet?

Butikssidan saknas
Du har sökt efter en butikssida som inte finns. Välj "Sök butik" i vänsternavigationen för att hitta den ICA-butik du söker efter.

Jag vill ju bara spela Lazer. Spelen funkar bäst i PC står det. Kan de inte oxå ange att de inte funkar i Netscape? Jag är envis som en åsna. Jag vill inte surfa med Internet Explorer. Ska jag inte kunna få välja? Alla pläderar för valfrihet. Alla pläderar för mångfald. Men när det gäller att göra hemsidor verkare dessa teser helt vara bortblåsta. Lika bortblåsta som programmerna är blåsta? Eller lika bortblåste som jag är blåst? Ska jag sätta på mig dumstruten? Eller ska de? Det är frågan.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:11 EM | Google

Ishalka

Jag åkte i väg på oplogade vägar i morse för att handla. Det gick bra. När jag hade packat upp varorna och skulle sätta på min efterlängtade kopp kaffe gick strömmen. Exakt i samma ögonblick som jag vred på spisplattan. Timing.

Vår väg plogades i morse när jag var borta. Jag kom uppför backen hur lätt som helst då. Men nu har det snöat mer och det ligger lössnö på isen i backen. Vilket jag inte tänkte på när jag skulle hämta posten.

Det är en bit till postlåden, så jag tog bilen. Vilket jag inte skulle ha gjort. Vår väg är bara en liten skogsväg, det går inte att mötas utan det som gäller är att backa till lämplig plats där omkörning kan ske.

Upp till oss går en skarp kurva uppför. Den är rena rama giftet vintertid. Med Volvon hade jag ett helvete flera gånger. Det hände att jag hamnade i potatisåkern istället. Men med min nya framhjulsdrivna bil så har det fungerat galant i flera vintrar.

Tills idag. Jag får möte med en bil från elverket, strax innan kurvan. Man måste ta lite sats för att få styrfart och den farten tappade jag. Potisåkern nästa. Ja, de hjälpte mig upp fast de tyckte jag skulle skicka in körkortet till vägverket :). Jag bara jamsade med och orkade inte förklara att i denna backe är det både män och kvinnor som hamnar i potatisåkern stundtals. Denna backe är jämlik :))).

Försök två ledde till samma resultat. Jag fick hjälp av grannen att komma upp ur åkern. Hon och hennes dotter puffade på och med hjälp av massa granris under framhjulen gick det bra. Jag hoppas bara att inget har skadats i underredet.

Jag valde att backa mig några hundra meter bakåt och ställa mig på deras extraparkering de har på baksidan. Jag har förvarnat B. som snart ska komma hem. Han lär ha värre problem med Volvon, tung och bakhjulsdriven. Jag har ringt plogaren, men han lär inte ha tid att komma. Det måste plogas och sandas.

Dessutom håller många träd på att knäcklas av snöbördan. Ett har redan knäckts och ligger halvvägs ut på vägen i backen. Två till är på G. Jag hörde hur det knakade och brakade i stammarna.

Att bo på landet har sin tjusning :).

// Annica Tiger - som i alla fall har fått mitt kaffe nu

Annica Tiger 1:39 EM | Google

Vinter igen

Vilket varannandagsväder!

I går kunde man blåsa på ganska friskt (jag vågar inte skriva ut hastigheten) på E18, då väglaget var torrt och fint. I dag skulle jag inte rekommendera detta. Jag var tvungen att ge mig ut på vägarna i morse. Kylskåpet ekade tomt och kaffet var slut. Bara det sistnämnda är skäl nog att ge sig ut i vilket väglag det än månde vara. Sådeså!

Vi lever i en föränderligt förunderlig värld :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:02 FM | Google

Hatsida om judar

<citat>
Radio Islams grundare Ahmed Rami har delgetts misstanke om hets mot folkgrupp och grovt brott mot personuppgiftslagen. Bakgrunden är en hatsida mot judar och andra på internet. Efter förhör i veckan riskerar Rami åtal i början av nästa år.
</citat>

Att han inte skrev på startsidan att han vill debattera? Då hade han nog klarat sig. För det verkar vara melodin när det gäller att klara sig från både PUL, Datainspektionen och andra instanser. Då tycks Ramsbro-domen alltid vara tillämplig. Oavsett om man hänger ut sitt ex. (som lever under skyddat id) med bilder, personnummer, senast kända adress och andra integritetskränkande uppgifter eller om man hänger ut pedofiler med dito uppgifter. Men då är det förtal och förtal faller inte under allmänt åtal och det finns inga instanser som kan vara behjälplig för den som drabbas på nätet. Att driva civilrättsliga processer mot rättshaverister och psykopater är inget att rekommendera.

Personligen tycker jag det är bra att de sätter Ahmed Rami under luppen och försöker göra något åt hans hatsida om judar. Man kan ju stillsamt undra vad som driver honom till detta hat gentemot judar. Hets mot folkgrupp är tillämpligt på Ahmed Ramis sida, men jag kan ju förundras över handläggningstiden. Tre år?

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:33 FM | Google

Fler mail

Undra sa flundra om det är samma man bakom detta mail oxå? Jag orkar inte ens bry mig om att kolla det.

Hej.
jag blir bara ledsen när jag läser din sammaställning av sökresultat på AltaVista, ang kvinnor. Jag skulle med en annan gallring kunna få fram ett annat resultat, you name it. Jag tror inte att kvinnor vanligtvis är så dumma att de tror att ett sammhälle där män inte har ett väldigt stort intresse av kvinnor rent sexuellt skulle kunna överleva i längden.
Det är ju vi män som ser tilla att ni blir med barn, på vårat sätt.
Sen kan ni kninnor ha en synpunkt på det men utan oss , måhända ohyffsade män blir det inga barn. vem av er kvinnor skulle sära på era ben för en försynt man som skulle be snällt om att få bestiga er ????
Nää, ni behöver nog nån som är som vi....................ungefär.

Jag tror nog att det blir barn även om hyfsade män avlar dem. Jag tror att det faktiskt blir fler barn. :) Det handlar inte om att vi kvinnor ska sära på benen. Det tycker jag är en underlig beskrivning av ett skruvat sexliv, där kvinnans sexualitet negligeras och förnekas. Såklart en kvinna kan sära på benen för vem som helst. Men det finns ingen anledning att så göra nuförtiden. Som tur är försvann det tvånget med grottmänniskan. Det är inte normalt att springa omkring med en påk och klubba ned kvinnor längre :))). Tack och lov!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:29 FM | Google

Underliga frågor

Jag fick ett mail i natt. Varför jag fick det förstår jag inte. Det är väl något jag skrivit som triggat honom till sändandet av detta mail.

hej där.
Det där med jämliket, omfattar det både män och kvinnor?
Tycker du att kvinnor ska öppna dörren för en man?
Massera hans fötter med olja?
Köpa honom blommor med jämna mellanrum?
Slicka honom i skrevet, oavset vad det luktar där?
Det tycker jag låter ovärdigt en kvinna, det är nog bara vi flata män som gör sånt, vi kanske är lite dumma vad vet jag. Jag är ju bara en man....

Såklart jämlikhet gäller för bägge könen.

Jag öppnar dörren för en man om jag kommer före. Jag tittar inte efter vilket kön personen har.

Ja, jag har masserat mäns fötter med olja. Jag har masserat kvinnors fötter med olja. Har personen ont så...

Ja, jag har köpt blommor till män. Dock inte regelbundet. Men å andra sidan förväntar jag mig inte att få blommor titt som tätt bara för att jag är kvinna. Det handlar mer om att blomsteraffärerna ska tjäna pengar på att vi så tror är nödvändigt.

Jag har nog aldrig slickat en man i skrevet om han luktat illa. Det tycker jag inte en man ska göra med en kvinna heller. Gör man det ändå är man inte flat utan dum. Det går att ha förspel i duschen, så slipper man det problemet :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:21 FM | Google