« Nytt säkerhetshål | Startsidan | Från bock till cigg »

12 december 2003

Aggressioner

Det är okey att bli arg. Att bli upprörd. Att bli ledsen. Att bli besviken. Att känna sig övergiven. Visst kan det hända att hela världen till synes ramlar ihop. Känslor kan man inte styra.

Jag har själv aldrig blivit dumpad av en karl så jag har inte en susning om hur det känns. Det är alltid jag som tagit första steget bort, gjort slut eller begärt skilsmässa. Kanske omedvetet för att undvika det motsatta scenariot? När det gäller KK-kompiskillar har det ofta runnit ut i sanden med tiden och varit ömsesidigt. Det är alltid lika kul så länge det varar. Men allt har ju sin ände :), så även sådana förhållande.

Jag har dock blivit "övergiven" på andra sätt. Det är något jag bär med mig sedan min barndom. Så övergivenhetskänslan kan jag förstå och identifiera mig med. Det är en mer sorglig känsla som går in på djupet, det vill säga en introvert ledsamhet. Men att bli dumpad kanske väcker mer aggressiva känslor? Känslor som kanaliseras mer på ett extrovert sätt?

Men....ibland måste man behärska sig. Alla känslor kan inte och ska inte utageras. Hur skulle världen se ut då? Jag tänker på det jag läste i tidningen i går. En kvinna ville skiljas. Helt plötsligt när hon hängde tvätt i badrummet kom den felfördelade parten med en hammare i högsta hugg.

Eller handlar det i sådana här fall enbart om att utöva makt och kontroll? Får inte jag dig, ska ingen annan ha dig? Det är svårt att veta. Det mänskliga psyket är en förunderlig gåta ibland. Kvinnan hade säkert gått en våldsam död till mötes om inte den tio-åriga sonen inte lyckats få mannen ur balans. Det måste ha varit en traumatisk upplevelse för lillgrabben.

Somliga straffar Gud direkt för när han försökte fly ramlade han ned från fjärde våningen ner på gatan. Nu är han delgiven misstanke för mordförsök. Sens moral (nu när det ändå slutade "lyckligt)" – våld löser inga problem. Tvärtom! Han lär få tillbringa ganska lång tid på kåken och sona sina synder. Var det värt det?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 12, 2003 5:50 FM