« Fler mail | Startsidan | Vinter igen »

29 december 2003

Hatsida om judar

<citat>
Radio Islams grundare Ahmed Rami har delgetts misstanke om hets mot folkgrupp och grovt brott mot personuppgiftslagen. Bakgrunden är en hatsida mot judar och andra på internet. Efter förhör i veckan riskerar Rami åtal i början av nästa år.
</citat>

Att han inte skrev på startsidan att han vill debattera? Då hade han nog klarat sig. För det verkar vara melodin när det gäller att klara sig från både PUL, Datainspektionen och andra instanser. Då tycks Ramsbro-domen alltid vara tillämplig. Oavsett om man hänger ut sitt ex. (som lever under skyddat id) med bilder, personnummer, senast kända adress och andra integritetskränkande uppgifter eller om man hänger ut pedofiler med dito uppgifter. Men då är det förtal och förtal faller inte under allmänt åtal och det finns inga instanser som kan vara behjälplig för den som drabbas på nätet. Att driva civilrättsliga processer mot rättshaverister och psykopater är inget att rekommendera.

Personligen tycker jag det är bra att de sätter Ahmed Rami under luppen och försöker göra något åt hans hatsida om judar. Man kan ju stillsamt undra vad som driver honom till detta hat gentemot judar. Hets mot folkgrupp är tillämpligt på Ahmed Ramis sida, men jag kan ju förundras över handläggningstiden. Tre år?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 29, 2003 8:33 FM