« Utpekade | Startsidan | Hemlös »

17 december 2003

Nytt budord

Du skall inga andra gudar hava jämte Alf.
De får revidera det 11:e budordet nu.

Alf Svensson ska sluta, efter snart 31 år som partiledare för KD. Eller kådispartiet som jag brukar kalla det, på grund av den tidigare partiförkortningen KDS – samt det faktum att det är sprunget ur pingstkyrkan (eller vad det nu heter). Jag är lite småallergisk mot allt som har med begreppen kristen, kristna, kyrka, präst eller liknande fenomen. Nek, jag är inte med i kyrkan. Den gick jag ur i unga år. Ja, delar av min släkt har en diametralt motsatt uppfattning. Men så är jag det svarta fåret, ursäkta tigern. Fast får kanske en del tycker är mer liknande :))). Väl bekomme!

KD är det enda parti som inte tycker att feminism ska stå på dagordningen. KD hade en representant i Uppsala som inte för så länge sedan stod upp och försvarade kvinnomisshandel. KD är emot adoptioner när det gäller homosexuella par. KD gillar inte homosexuella för övrigt har jag förstått. KD tycker nog bara att sex är okey om syftet är att avla barn inom det heterosexuella äktenskapet. KD gillar inte aborter. Det är mycket KD inte gillar. Jag tror att det blir en ny gubbe som väljs och han kommer väl att sitta fastlimmad på sin post i 32 år :). Minst! Kvinnan tige i församlingen ligger nog inte så långt borta för den äldre stammen av inbitna KD:are.

Alf Svensson som person gillar jag däremot. Rapp i munnen och glimten i ögat. Må han få en lång och skön period som pensionär nu.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 17, 2003 03:56 FM

Kommentarer

Amen x 2!

Skrivet av: Trueto datum: december 18, 2003 05:37 EM

Amen.

Skrivet av: Jontas datum: december 17, 2003 06:33 FM