« januari 8, 2004 | Startsidan | januari 10, 2004 »

9 januari 2004

Brev

Ett brev betyder så mycket.

Var inte det en slogan som Posten körde med förut? Den kanske de ska återuppta? För det är faktiskt sant. Ett brev betyder så mycket och då menar jag ett riktigt brev, ett analogt brev och inte e-post. Inte för att föringa det trivsamma i att få ett trevligt mail :).

Jag skrev ofta brev förut, innan jag "digitaliserades". Långa brev. Orden har alltid funnits där. Jag brevväxlade med släkt och vänner. Nu är det lite sämre med det, däremot e-post är jag en flitig användare av. Men inte alls lika mycket nu som förut - åren runt 1997.

Men inget går upp mot ett handskrivet brev eller ett skrivet i Word, utskrivet, vikt och inlagt i ett kuvert för att sedan postas. Så mycket eftertanke och omsorg, till skillnad från ett e-mail man bara slänger iväg, som jag ofta on-line - i bara farten.

Jag fick ett brev i dag från min lillasyster. Jag säger bara att huka er gubbar och gummor, speciellt en gubbe :). Det är förunderligt hur fort min älskade lillasyster har hittat sin tappade sug.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:46 EM | Google

IKEA

Jag var en sväng till IKEA i Barkarby. Jag har faktiskt aldrig varit där förut. Jisses, vilket stort varuhus. Jag gick vilse flera gånger och till slut gav jag upp. Jag tog några mått på det som jag har i åtanke, det blev summan av kardemumman. Men gott så långt.

Jag hatar affärer. Jag avskyr folksamlingar. Jag ska nog bosätta mig tio mil in i skogen. Någon som har en kåk till salu :)? Än viktigare är förståss, vad ska man leva på ute i ödemarken?

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:20 EM | Google

Hjärnsläppare

En vanlig dag på jobbet. Ett hjärnsläpp mer eller mindre, kan tyckas. Det händer nog vem som helst. Men det kan bli dyrt för somliga :).

Jag läste om Mats Sundin som i sitt missnöje över en missad passning hivar upp sin trasiga klubba ut på läktaren. Ingen skadades och den som fick klubban blev nog enbart glad. Nu har böter dömts ut på 350.000 kronor för tilltaget, plus en matchavstängning. Dyrt hjärnsläpp.

NHL-klubbarna måste betala sina spelare gigantiska löner. Det är svårt att förstå sig på för en oinvigd. Visst har jag läst att Peter Forsberg och många andra tjänar miljoners miljoner på sitt ishockey-spelande, men det är inget jag i alla fall funderat vidare över.

Sport förbrödrar, sägs det. Sport verkar även berika, somliga i alla fall. Det kan inte vara rimligt med sådana fantasilöner. Nu vet jag varför det heter elitishockey :). Men jag misstänker att spelarna i Brynäs inte kommer upp i dessa löneligor. Just nu verkar de inte komma upp i någon "liga" överhuvudtaget. B. är bedrövad.

Landshövding Anders Björk såg jag i TV-soffan i morse. Varför kom jag att tänka på ett förorättat barn? Det är bra att polisens agerande sätts under luppen. Men i mina ögon finns det värre övertramp från polisens sida att reda ut än att om någon i ett internt PM beskrivits som alkoholpåverkad en nyårsafton. Och?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:51 FM | Google