« februari 8, 2004 | Startsidan | februari 10, 2004 »

9 februari 2004

Kungen prisar diktatur

– Brunei är ett mycket öppet land. Sultanen har en kolossal närhet till folket. Jag upplever det på sätt som ett mer öppet land än något annat man kan tänka sig, säger kung Carl XVI Gustaf om sultanen Hassanal Bolikiah. Kanske han drömmer om att ha det likadant har i Svedala? Vem vet? Kommendera in 40.000 medborgare för att hylla honom på hans födelsedag. Det kanske kan ge vem som helst hybris?

Sultanen styr enväldigt sitt rike. Det finns bara ett officiellt parti, Parti Perpaduan Kebangsaan Brunei, PPKB. Den reella makten finns hos sultanfamiljen. Sultanen kontrollerar media. Det kan straffa sig att skriva eller sända något som inte faller honom i smaken. Många andra länder samt även vår regering/riksdag hävdar att lider det brist på mänskliga rättigheter i Brunei och att det inte är ett demokratiskt land.

Underligt att kungen då öppet luftar så diametralt motsatta åsikter. Borde inte vår statschef synka sina uttalanden med vår riksdag? Det är ju vi som betalar hans "lön". Jag tycker för övrigt att han inte ens borde ha åkt dit på statsbesök. Som en markering i linje med vad våra folkvalda anser. Men då skulle han ju ha missat allt kul. Ni vet, djungelsafari och allt annat som sultanen arrangerade för dem :))).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:48 EM | Google

HTH

Jag har slarvat lite med insmörjandet av mjukgörande krämer. Det sägs ju att solbrännan ska vara längre om man så gör. Men jag tycker det är bökigt och tråkigt. Men det straffar sig märker jag.

Nu får jag nog hasta i väg till närmaste affär och köpa HTH, den enda kräm som jag tycker funkar bra. Den fanns inte på Coop när jag handlade i lördags. Tyvärr!

Läget är akut :). Jag börjar fjälla. Nu! En vecka efter hemkomsten. Vad var det jag sa att minnena varar längre än solbrännan?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:37 EM | Google

Skandia

<citat>
Det pågår rena sängkammarfarsen nere på polisstationen på Södermalm just nu. I cellerna som normalt hyser överförfriskade medborgare från stadens nattliv, huserar det nu Skandia-direktörer. Som släpas in och motvilligt släpps ut, konfronteras med varandra och håller presskonferenser.
<slut citat>

Läs Pontus Shultz krönika i Expressen, där citatet ovan tagits från. Huvudfrågan är och förblir, vad händer med spararnas pengar.

Själv insåg jag häromdagen att jag faktiskt har pengar insatta i Skandia Liv, via löneförmåner i x antal år från ett jobb jag haft tidigare. Inte mycket, men det lär väl vara noll och intet numera om jag kan förstå saken rätt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:47 EM | Google

Första natten

Första natten med gänget gick bra. Avi sov så sött på en filt vid sovrumsdörren.

I dag är det kallt. Burr! Jag tvivlar på att ens hönsen vill gå ut i dag. Men visst, de har ju bestämt att det våras, för nu har de börjat kläcka ägg i rekordfart.

Själv ska jag ut och halka valka i detta väglag. Det har hänt många olyckor i helgen hörde jag på nyhetsmorgon. Kör försiktigt! Take care! Det finns alltid någon som väntar, gärna några minuter extra - bara du kommer fram.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:05 FM | Google