« Kung Bore | Startsidan | Obetalda avgifter »

23 februari 2004

Alkohol i trafiken

Sju av tio skoterförare som dör i olyckor med sagda fordon är berusade. Låter det inte lite likt de motsvarande siffror för drunkning? Ofta är det män som ställer sig upp och ska pissa från relingen på en roddbåt och så går det som det går. Sitt ned i båten säger jag bara. Ta med en potta eller liknande. Nej, det är inget att skämta om. Det är bara tragiskt. Så onödigt.

Många singelolyckor där bilförare dör/eller dödar andra är också alkoholrelaterade. Jag tycker att alkolås i alla fordon skulle vara en bra lösning, borde funka även på en skoter tycker jag. Storebrorssamhälle hör jag många muttra nu. Men om storebrorssamhället kan hindra människors onödiga och ofta tragiska död, invaliditet eller andra skador (med medförande sorg för alla drabbade, släktingar och vänner) är det väl värt det? Förresten – samhället det är vi och inget abstrakt "något" som inte angår oss, som inte berör oss.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 23, 2004 10:56 FM

Kommentarer

jag tycker att man ska ha alkolås i alla fordon..

Skrivet av: Thomas datum: oktober 13, 2004 09:41 FM

Jag tycker man ska vara full när man kör för då går det snabbare!!!!

Skrivet av: sebbe datum: april 22, 2004 01:10 EM

Solidariskt ansvar.
Aldrig hört talas om det?

Annica

Skrivet av: Annica datum: mars 29, 2004 03:09 EM

Det är farligt att leva man kan dö. Alkolås är ett utmärkt sätt för att hindra individer med problem att köra onyktra men varför ska vi andra lida för det?

Skrivet av: ravv datum: mars 29, 2004 12:54 EM