« Svarta hål | Startsidan | Dagsmeja »

20 februari 2004

Djurplågeri

I många länder är lösspringande hundar ett problem. De sprider rabies och det är väl huvudargumentet för att komma till rätta med problemet. Men det finns humanare sätt att lösa det hela än att gå lös på dem med gevär. En bedövningspil, som knappt känns för hunden, så de somnar och sedan ge dem en insomningsspruta. Det skulle ta mer tid, men vara mer humant.

I Kosovo "övade" norska soldater under flera år prickskytte på vilda hundar. Dessutom har de nu i efterhand sammanställt en rockvideo (sic!) som visar deras agerande. Nå, fick de inte skjuta på människor var det kanske lika kul (obs - ironi) att skjuta på hundar. Krigspitt som krigspitt. Jag tycker att det enbart visar på hur barbariska vi människor är. Det som skiljer oss från djuren verkar ibland vara mycket, mycket litet.

Vad man kunde se på videon, som visades nu på morgonen i nyheterna, var att de inte alltid var så pricksäkra. Ska man avliva en hund medelst gevär bör det ske på nära håll och med ETT ENDA DÖDANDE skott.

Själv är jag emot att skjuta ihjäl både människor och hundar, ja - allt levande. Någon jaktidiot lär jag aldrig bli (även om jag ibland när en tanke om att på något sätt ha ihjäl de katter som springer runt på tomten, men från tanke till handling är det långt).

Att skjuta älgar och rådjur är för mig främmande. Men jakt kallas en hobby. Det är allmänt accepterat och det har ett syfte (hoppas jag) att inmundiga det nedskjutna. Troféjakter på tigrar, lejon, noshörningar och andra djur har jag däremot noll och intet förståelse för.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 20, 2004 7:50 FM