« mars 18, 2004 | Startsidan | mars 20, 2004 »

19 mars 2004

DC3:an är nu bärgad

Den nedskjutna DC3:an är bärgad, efter drygt femtio år. Anledningen är, om jag har förstått saken rätt, att myndigheterna vill undersöka om informationen om nedskjutningen är korrekt, samt om alla besättningsmän kan återfinnas i vraket.

Jag såg på nyheterna när vattenytan klövs och det sargade flygplanet såg dagens ljus efter så många år i mörker. Anhöriga till dem som omkom fanns på första parkett.

Havet är en gravplats åt Estonia. Mina tankar for med automatik till dem som har anhöriga som var med vid förlisningen. Ska de om femtio år en dag få stå och se skeppet bärgas? För min del finns det lika många obesvarade frågor om Estonias förlisning.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:39 EM | Google

Vi är bara BÄST!!!

Below is the result of your feedback form.
It was submitted by (xxxx@hotmail.com)
on Thursday, March 18, 2004 at 23:24:36
---------------------------------------

name: Ola

field0_alder: 24

content: Tönt sida... gör något bra åt vårat samhälle istället.

Utan oss killar hade ni inte klarat av något. Det är vi som uppfinner allt på jorden... vi är bara B Ä S T!!!

---------------------------------------

Han hade fyllt i formuläret på sidan Kvinnor på nätet. Nå, det kanske inte var en sida som passade honom, med tanke på det han skrev i formuläret och sände iväg :).

Är de inte söta de små liven?

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:12 EM | Google

Oro för ny krigshärd

Vad är det som gör att hatet aldrig slocknar mellan serber och albaner i Kosovo? Är det de olika religionerna som splittrar? De eldar upp varandras kyrkor och moskéer. Etnisk utrensning? De eldar upp varandras hem. Varför?

Det som gäller nu är tydligen att kosovoalbanerna (2 miljoner) vill ha självständighet. Kosovo är formellt underställt Serbien. I Kosovo finns 100.000 serbiska invånare.

Jag känner mig väldigt oinsatt i hur förhållandena är där nere. Jag minns att jag aldrig riktigt hängde med i svängarna när Jugoslavien blev en enda stor krigszon. Jag är orolig att det kommer att bli en ny krigshärd där nere. Oron verkar sprida sig.

- Idén om ett multietniskt Kosovo, om den någonsin funnits, begravdes definitivt i onsdags, sade den serbiske ministern för mänskliga rättigheter, Rasim Ljajic, till nyhetsbyrån Tanjug på torsdagen, rapporterar TT.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:15 FM | Google

Gym

Att börja gå på gym kanske inte var en sådan dum idé? Min kropp har ännu inte protesterat och då är det ju bara att tuta och köra. Tre pass i veckan har jag tänkt mig. Jag har fått ett specialdesignat program just för mig och det tänker jag följa. Det jobbigaste är konditionsträningen, men den är den viktigaste.

Jag bävade lite för att jag skulle känna mig uttittad och sticka ut, bland alla elitgymnaster och muskelpumpare. Men flertalet är vanliga människor med skavanker och inte helt perfekta kroppar, som likt mig bara vill bygga upp muskler (som man bör ha men inte har använts på länge) och förbättra flåset.

De flesta går som mig, med en "karta" i näven för att hitta till rätt maskin. På "kartan" finns instruktioner om vilka vikter och hur många gånger övningen ska göras. Snacka om en hel vetenskap. De andra, proffsen, ser oss inte för de är upptagna av att beundra sig själv i alla de speglar som finns.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:39 FM | Google