« april 1, 2004 | Startsidan | april 3, 2004 »

2 april 2004

Dags att ta farväl

Snart är det dags för Avi att åka hem, i morgon närmare bestämt. Jag tror nog att hon gärna vill hem till Järna, även om hon har haft det bra här. Men matte är matte, jag är bara ett substitut. Min syster och Avi har kamperat ihop i fjorton år. Det är hos henne hon hör hemma och bör få tillbringa sin sista tid av sitt hundliv. Så var det bestämt och så kommer det att bli.

Visst kommer jag att sakna Avi. Jag har ofta kallat henne för Smulan, så det har ofta varit en bitterljuv känsla att "vara med hund" igen. Men jag har försökt undvika att bli alltför fäst vid Avi. Det har varit svårt, det är en charmig liten hund. Jag kommer att sakna våra gose-stunder i soffan. Jag kommer nog att tycka att det blir lite tomt i sängen. Avi har alltid legat bakom min rygg eller halvvägs upp på ryggen, under täcket i värmen.

Men jag har hunnit vänja mig vid att inte ha hund. Jag vill leva hundfritt ett par år nu. Det är ett stort ansvar. Man blir låst och begränsad. Inte tu tal om annat. Men om några år, i alla fall när jag blir pensionär, kommer jag nog att skaffa en liten brun NewFoundlands-valp. Njuffarna finns i mitt blod. För mig existerar ingen annan hundras har jag insett nu. De passar mitt lynne, som hand i handsken. Sådan matte, sådan hund.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:24 EM | Google

Willys contra Coop

Willys har öppnat en butik i Bro. Jag svängde förbi där i dag och skulle kika om det var något att ha, samt jämföra då med den butik jag brukar handla i, Coop Forum i Kungsängen.

Min gamla butik får fortsätta att vara min butik :). En sak jag noterade på Willys var att kassörskorna, givetvis kvinnliga dito, var väldigt söta. De enda killar jag såg verkade springa omkring som småpåvar, antagligen chefsämnen? Är det bara jag som tänker på sådant här? Jag kan ha fel, men så blev mitt första intryck av affären.

På Coop Forum sitter ofta killar i kassorna och personalen består av både unga och gamla. dessutom är butikschefen kvinna. Bara det!

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:26 EM | Google

Inte bara bloggar

För er som surfar mest på de bloggar som listas på weblog.se, missa inte att surfa runt lite på Dagbok på nätet, numera inlemmat i www.succe.com. Dagbok på nätet startades av mig våren 1998, om jag inte minns fel, och många som blev medlemmar då är fortfarande aktiva. En del har börjat blogga via webpubliceringssystem, andra fortsätter att skriva dagbok på nätet via sina hemsidor, utan finesser - men lika läsvärda ändå.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:03 FM | Google

Re-run

Man brukar säga att mode går igen, det vill säga det som var modernt en gång i tiden blir en ny trend kanske tjugo år senare.

När det gäller virus pratar vi om Internetår och de är betydligt kortare. Betydligt kortare, mer likt hundår.

En nygammal variant av Jdbgmgr.exe hoaxen, som var aktuell 2002 och som verkar återkomma nu igen.

Take care! Be aware!

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:33 FM | Google