« april 8, 2004 | Startsidan | april 10, 2004 »

9 april 2004

Trojan för Mac OS X

Mac-användare har hitintills varit förskonade från det virushelvete vi PC-användare dagligen tampas med. Men nu har en trojan kommit som angriper Mac OS X.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:25 EM | Google

Marinas länk

Om jakten på Bodil. Länken som Marina lade in i sin kommentar. Det är en brist att länkarna inte öppnas i eget fönster. Jag vet och funderar på en lösning. Ja, ja - jag vet att det finns något som heter target="_blank" *LOL*. Men det funkar inte i den lösning jag har just nu.

Jag kan även tipsa om mitt inlägg i Pul-debatten.

// Annica

Annica Tiger 4:06 EM | Google

Mera sex?

Unni Drougge skrev en bra krönika i torsdags, som är väl värd att läsas. Pappa är viktig – han behöver komma hem.

Hennes slutsats tror jag definitivt stämmer. Barn som växer upp med hyggliga farsor blir hyggliga mot kvinnor och barn, medan flickor som blir väl omhändertagna av sina pappor sällan kommer att tolerera respektlöst bemötande från män.

Jag drar paralleller med denna artikel, Dubbelarbete får kvinnor att tappa lusten. Experten: "De är för trötta".

Klart som korvspad. Vem sjutton orkar vara dubbelarbetande mamma, jobba heltid – sköta hemmet och barn och sedan vara en het, våt och kåt älskarinna, när dagen liden mot sitt slut. Vad var det jag skrev häromdagen? Jämlikhet gynnar både män och kvinnor. Kanske detta kan bli ett incitament för mannen att ta mer ansvar i hemmet? Mera sex? Mindre risk för prostatacancer? OBS, skrivet lite med glimten i ögat. :) Men med viss eftertanke.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:16 EM | Google

Långfredag

När jag var liten var långfredagen den längsta dagen på hela året. Den var olidligt låååååååååång. Allt var stängt, biografer, affärer, restauranger, bibliotek, simhallar, fik och pubar m.m. Dyster musik på radio osv. Nu är det som vilken annan dag som helst. Själv ska jag snart åka och köra ett pass på gymmet, sedan ska jag åka och storhandla – som vilken vanlig fredag som helst. Allt var inte bättre förr.

Saxat från Bonniers Stora Lexikon:
Långfredagen, fredagen före påskdagen. Den har högtidlighållits sedan 300-talet till åminnelse av Jesu lidande och död på korset. Under medeltiden förekom symboliska begravningar, passionsdramer med eller utan musik och botprocessioner. Kyrkklockorna var förstämda och långfredagen är traditionellt fastedag. På evangeliskt område är långfredagen en stor helgdag, som förr firades i stillhet. Fram till 1973 var offentliga nöjen (bio, teater, sport) inställda och många människor klädde sig i svart. En husfaderlig plikt var förr att aga tjänstefolket på långfredagen, något som med tiden blev en sed att skämtsamt daska varandra med ett påskris. I katolska länder är långfredagen i regel inte helgdag, och tidigare gavs inte nattvard och ingen mässa hölls. Jämför kyrkoår, påsk.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:11 FM | Google