« april 11, 2004 | Startsidan | april 13, 2004 »

12 april 2004

Melanotan

Solbränd. Viktminskning. Ökad sexuell lust. Vad har dessa tre gemensamt. Enligt denna artikel en hel del. Melanotan som Epitan antagligen kommer att lansera, lär bli en succé, om nu allt stämmer. Men det måste finnas en hake någonstans? Skäggväxt? Cancer? Psykiska förändringar? Eller har Barbie-pillret, utan biverkningar, uppfunnits?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:17 EM | Google

Matrix-filmerna

Science Fiction-filmer tillhör inte mina favoriter. Jag tycker inte om Star Wars, Startrek eller Stargate, eller vad de nu heter :). Men Matrix-filmerna gillar jag, av någon konstig anledning. Anledningen till att jag ens såg den första filmen var att den diskuterades intensivt på en mailinglista och den diskussionen gjorde mig nyfiken.

Jag har sett The Matrix flera gånger. De tankar jag tänkte efter att ha sett den filmen var att vi kanske inte alltid ska ta för givet att det vi ser är det enda som finns. Det var en kittlande tanke. Lite likt Platons tankar om att det finns en sinnesvärld och en idévärld.

The Matrix var bäst (Så ovanligt ;/ – hur många efterföljare har hållit måttet i filmens värld?), Matrix Reloaded ett enda stort frågetecken och nu när jag sett Matrix Revolution blev jag inte så mycket klokare.

Nej, jag får nog ta och se om alla tre filmer i ett svep en regnig dag och se om jag får ihop det till slut :).

// Annica Tiger

Tillägg:
några länkar som är mer skarpsynta än mina :) funderingar:

Matrix som metafor (tack Chadie)

The Matrix - Under förstoringsglaset

Matrix - filmhandledning

Annica Tiger 2:11 EM | Google

Testa läkemedel på barn

Jag ogillar användningen av försöksdjur. Djurförsök som leder till att djuren lider borde förbjudas. Djur kan inte säga nej eller förhindra dessa övergrepp. Aldrig hade jag kunnat drömma om att man använde barn och spädbarn som försöksdjur. Barn kan inte heller säga nej eller förhindra dessa övergrepp

Att testa läkemedel på föräldralösa småbarn verkar inte vara något som hindrar stora läkemedelsföretag i sin iver att utveckla och testa läkemedel. Finns det egentligen något som dessa giganter skulle dra sig för? Etik och moral? Fina ord, men det verkar inte vara något som existerar inom läkemedelsbranschen. Glaxo och Pfizer är inblandade i denna skandal som går att läsa om i tidningen The Observer.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:21 FM | Google