« april 18, 2004 | Startsidan | april 20, 2004 »

19 april 2004

Knark är bajs

Mobilisering mot narkotika lanserar sajten tjackabajs.nu. Syftet är vällovligt. Tillgången till narkotika ska strypas. Färre ungdomar ska pröva och experimentera med droger. Personer med missbruksproblem ska få hjälp att lägga av.

Alla texter på tjackabajs.nu bygger på säljtexter från befintliga knarksajter, men istället för knark säljer sajten bajs. Hemsidan är tänkt att kritisera knarkhandeln på Internet. Hemsidan vill påvisa det orimliga i att beställa massa konstigt knark eller knarkliknande produkter på Internet. Knark är bajs! Knark är skit är nog mer ett ordval jag skulle använda :).

Men jag tror inte att sajten tjackabajs.nu kommer att nå den målgrupp som avsett. Inte ens jag kunde se någon som helst nytta med sajten. Jag tror inte att denna kampanj kommer att uppfylla sina mål. Bortslängda pengar?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:31 EM | Google

Presideath of USA

Michael Moore visar ett collage av 702 bilder på de stupade amerikanska soldaterna i Irak på sin hemsida. Vad bilden föreställer? Bush! Michael More kallar collaget Presideath of USA. Ett inlägg om något i debatten och jag gissar att det kommer att få ett stort genomslag i USA. Du kan läsa mer om detta i en artikel i Aftonbladet.

// Annica Tiger

Tillägg:

Äras den som äras bör.
Rätt ska vara rätt.
Det är bloggaren American Leftist som den 4:e april publicerade denna bild först och som har gjort den och inte Michael Moore som det säges i artikeln i Aftonbladet. Tack Christian för den kommentaren!

Annica Tiger 2:19 EM | Google

Åtalsfrihet

Kungen åtnjuter åtalsfrihet. Jag visste att diplomater kan göra vad de vill, utan att riskera något då de har åtalsfrihet. Men jag trodde i min enfald att kungen och hans familj inte hade åtalsfrihet. Jag har försökt googla fram info, men har inte funnit något som varken styrker eller förnekar att kungen har åtalsfrihet, förutom påståendet i artikeln jag länkar till nedan.

Jo, nu fann jag det, en liten bit ned på denna sida - http://www.riksdagen.se/SOK/index.asp?qry=konungen. Enligt 5 kap. 7 § regeringsformen kan konungen inte åtalas för sina gärningar. Däremot innebär den inte att konungen åtnjuter immunitet i civilrättsliga angelägenheter.

Ja, då förstår jag om han kan brassa på och köra för fort. Han riskerar inga efterverkningar. Inte heller de polismän som eskorterade honom och som, enligt vittnen, körde lika fort för att kunna hänga med.

Jag, som vanlig ofrälse, skulle garanterat bli av med körkortet och få dryga böter om jag hade gjort samma färd, under samma förhållanden.

Som sagt, det är skillnad på folk och fä.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:11 FM | Google

Långa urlar

Långa domänadresser kan vara jobbiga att skriva in tecken för tecken, än mer att försöka bokstavera dem till någon via telefon eller IRL. Har urlen sedan undermappar och långa filnamn är det än mer jobbigt. Vad sägs om dessa nedan? Jag har med avsikt lagt in radbrytning i texten, annars skulle de inte få plats på sidan. Tack goda gud för att hon har gett oss http://tinyurl.com/. Långa urlar är jobbiga i mail där de ibland får ologiska radbrytningar, likt nedan och funkar inte (men här gör de det).

http://www.stiftelsenkonunggustaf
viadolfsfondforsvenskkultur.se/

http://www.inspektionenfor
arbetsloshetsforsakringen.se/

Men outstanding är väl ändå:

http://llanfairpwllgwyngyllgogerychwy
rndrobwllllantysiliogogogoch.co.uk

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:40 FM | Google