« april 24, 2004 | Startsidan | april 26, 2004 »

25 april 2004

Våldtäkter i stort antal

Jag är oroad över utvecklingen när det gäller våldtäkter. Våren har knappt börjat och det begås våldtäkter i ofattbart stort antal. Hur ska denna sommar sluta? Många våldtäkter anmäls säkert inte ens. För vem vill egentligen gå igenom hela den smärtsamma procedur en rättegång innebär. Skuldbeläggande av kvinnan, som är offret, är inte ovanligt.

Jag förstår mig inte på män som ens kan komma på tanken att våldta en kvinna. Det kan inte handla om att tillfredställa ett akut kåtslag (då kan de väl dra en handtralla i skydd av en stupränna - typ) utan det måste ligga andra mekanismer bakom. Det övervåld som ofta brukas tyder mer på att de vill utöva makt och kontroll. Något annat kan jag inte se.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:26 EM | Google

Flumflum

Helt apropå. Det märks att jag tycker söndagar är lite småtråkiga. Nu blev det verkligen flumflum på högsta nivå :).

Vilket är ditt livstal? Mitt var 6.

Livsväg 6, den ansvarsfulla bohemen:
Sexor trivs allra bäst i vackra miljöer där det råder harmoni. Det egna hemmet har en stor betydelse för dem, där tillbringar de mycket tid. En dålig egenskap kan vara att de lägger sig i vad andra gör alltför mycket. Dessutom har du en röst som tilltalar de flesta. Du är även lojal och avskyr orättvisor. De vänner du har behåller du troligtvis hela livet. För dem ställer du gärna upp om de behöver goda råd. Du kan vara väldigt moraliserande och ha synpunkter på sådant som du egentligen inte har med att göra. Detta är något som andra kan irritera sig på. Även en viss tendens till oro över småsaker kan vara negativt.

Tja, inte helt fel :). Jag har saxat bort det som inte var relevant och "boldat" det som stämmer på pricken. Vad har du för kinesiskt djurtecken? Jag är Orm, men hade gärna varit en Tiger :).

Ormen är en varelse full av motsägelser. Ormens passivitet uppfattas ofta som att de är lata, men så är inte fallet. Den tid som Ormen tillbringar i stillhet utnyttjas ofta till att planera en attack eller till att filosofera över sin del av tillvaron. Att samla all möjlig infomation innan de gör ett val är ett karaktäristiskt drag hos alla Ormar. Ormar är mycket kreativa och älskar konsten lika mycket som de älskar att samla värme under solen en sommardag. En stor fantasi med drag av labilitet gör att de helst stannar nära hemmet och vågar sig bara ut om de har en speciell anledning. Ormar är både visa och barnsligt härsklystna. En Orm föredrar att gå upp senare än alla andra, eftersom de söker det lugn som infinner sig i ensamheten.

I söndagsbilagan står det lite annorlunda, men andemeningen är någorlunda detsamma.

Ormen är en tänkare, en intelligent och känslig människa. Utåt är ormen tuff och orubblig, inåt är ormen romantisk och drömsk. Ormen är intuitiv. Ormen har också en stor integritet, det är svårt att komma ormen nära och ormen har en tendens att kategoriskt sortera bort folk.

Egentligen tror jag inte på sådant här. Varför skulle alla som är födda under Ormens år vara stöpta i samma form? Då tror jag mer på de horoskop efter vilken tid på året vi är födda, oavsett år. Att vara född, som jag i oktober, innebär att första halvåret går i kylans förtecken. Att vara född på våren och sommaren måste vara mycket bättre. Jag har för mig att jag läste någonstans häromdagen att de som föddes på senhösten mådde sämre och var mer deprimerade. Ja, man ska inte svälja allt med hull och hår. Men även om det inte är vetenskap, finns det nog mycket bakom ändå. Det är nog inte meningen att vi ska förstå allt.

Vilket stjärntecken har du? Jag är våg.

Utmärkande för personer födda i detta tecken är deras känsla för rättvisa och harmoni. De har stort behov av kommunikation och är mycket utåtriktade. De avskyr alls osämja och gräl. En våg är intelligent och klartänkt, men att snabbt ta ställning är inte vågens starka sida, då han tenderar att noggrant väga både för och emot. Det viktiga för vågen är att ställningstagandet blir rätt. Vågar har jämna temperament och är ofta charmerande och öppenhjärtiga människor.

Element: luft, Kvalitet: ledande, Polaritet: positiv
Nyckelord: Venus, balans, harmoni, diplomati, sympati, skönhet, konst, charm, lättja och metallen koppar.
Positiva karaktärsdrag: behaglig, romantisk, vänlig och diplomatisk.
Negativa karaktärsdrag: flirtighet och vankelmodighet.
Människokroppen: diafragma och ryggrad.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:40 EM | Google

Som ringar i vattnet

Det jag gillar med att läsa andras bloggar är att jag ibland får aha-upplevelser. Variationen på bloggarna spänner mellan himmel och jord. Det är intressant att få ta del av olika människors tyckande och tänkande. Det kan ibland väcka tankar, som rullar vidare i sin egen takt efter det att man lämnat bloggen och surfat vidare. Det blir lite som ringar på vattnet.

Jag läste Monrols tankar om vrede i går. Hon frågade sig varför vrede är en dödssynd, numera allrahelst kvinnors vrede. Jag gillade slutklämmen; "Also known as bitterhet..."

Jag funderade lite vidare på detta i morse. Varför är vällust en dödssynd? Är det för att trycka ned kvinnans sexualitet? Varför är lättja en dödssynd? Alla behöver ta sig tid ibland att pilla sig i naveln. Varför är frosseri en dödssynd? Ska alla hetsätare känna skam för ett beteende som egentligen är ett tecken på att de inte mår bra innerst inne?

Alla känslor man förtrycker, vare sig det är vrede, ledsamhet, sorg eller smärta, sätter sina spår i kroppen. Murar byggs, för att skydda ett sårbart inre. Lager på lager av murbruk läggs på. Ett stabilt bygge, men ack så sårbart. Än värre är det kanske om man inte ens har någon eller några att dela känslorna med. Vad är det för glädje om man inte kan dela glädjen med någon? Hur svår blir inte sorgen om ingen kan delta i den?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:58 FM | Google