« Data mining | Startsidan | Självmord »

13 april 2004

Ischias och lite annat

Lite osorterade tankar så här på kvällskvisten.

Bilen var inne på 6000-milaservice i dag. Men vissa delar saknas och den ska in igen på måndag, för fixning av bromsarna i bak. Det var någon vajer som de beställt. Kör inga längre sträckor sa servicegubben. Nå, det lär jag inte göra :(. Inte med den slutrepliken.

Jag kanske ska lämna in mig själv på grundservice. I måndags vaknade jag med lite ont i ryggen. Men ryggont är vardag för mig. En gång fick jag ett ryggskott som varade i åtta veckor. Jag linkade fram med kryckor framåtlutad som en gammal gumma, jag kunde inte ens räta på ryggen. Så i måndags skippade jag gymmet och gick en långpromenad istället, vilket kanske inte var så bra, med facit i hand. Nu har jag fått ischias, det värker och strålar utmed vänstra benet, ända ned till vaden. Jag kunde knappt gå den kilometer som krävdes för att hämta bilen. Jag såg nog ut som en skitnödig gammal kärring :). Krogbesök på KGB i morgon kväll kan jag nog glömma. Men jag ska försöka, med hjälp av en krycka, ta mig in en sväng till stan för ett möte med Marina och Ana.

Min dotter har problem med sin graviditet. Hon lider av foglossning och har varit sjukskriven sedan mitten av februari, av två läkare - varav en är en specialistläkare. Hon har inte fått ett öre från försäkringskassan och nu verkar det som om försäkringskassan ska överpröva de två andra läkarnas sjukintyg. Snacka om lång handläggning. Vad ska folk leva på? Luft? Deras ekonomi är körd i botten. Fel uttryckt, den är nedkörd långt ned i en mörk ravin utan botten.

Blir det så att försäkringskassans läkare inte godkänner de andra läkarnas intyg blir hon utan ett öre. Varken lön eller sjukpenning sedan i mitten på februari med andra ord. Den läkaren som försäkringskassan anlitar kommer att sitta och göra en bedömning, utan att ens träffa personen det gäller, enbart genom att läsa journaler.

Det låter sjukt, men så är det tydligen. Välfärdstaten Sverige. Ska enskilda lida för att försäkringskassan har långa handläggningstider? Visst många påstår att foglossning är en naturlig del i processen att vara gravid. Men med hennes jobb går det inte att arbeta, tunga lyft och grav foglossning är ingen bra kombination.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 13, 2004 7:51 EM