« maj 11, 2004 | Startsidan | maj 13, 2004 »

12 maj 2004

Rolig och intressant dag

Mona Sahlin har numera tre biffiga livvakter. Den ena var så gravallvarlig att jag nästan funderade på att gå och kittla honom lite, bara för att se om mungiporna kunde peka uppåt. Jag var på en hearing i dag om sexualiseringen av det offentliga rummet. En kanske lustig titel, men det var faktiskt intressant. Jag kanske återkommer till detta senare när jag smält intrycken.

Sedan blev det mongolisk restaurang och efter det KGB.

Jag har gått och gått i dag så jag fått skavsår och jag hoppas inte att min ischias har förvärrats. Det lär jag märka när jag kliver upp i morgon.

Så till något helt annat. Något jag haft roligt åt i flera dagar nu. En diskussion om en låttext:

Malin Baryards singel-CD, Do You Wanna Ride, är en låt med lite extra knorr.

Den kan tolkas som en hyllning till heroin. Heroins slanguttryck är på engelska "horse". Att sjunga "I love horse" istället för "I love my horse" eller "I love horses" kan misstolkas.

Detsamma gäller titeln "Do you wanna ride" som kan tolkas som att hon frågar vill du ha en tripp, inte på en hästrygg utan en drogtripp.

Själv tolkar jag "Do you wanna ride" mer som en sexuell anspelning :) på ett samlag med kvinnan ovanpå.

Tänk vad olika referensramar kan leda till. Tänk så lätt det är att missförstå, om man bara vill. Ärligt talat tror jag inte att det finns någon som helst undermening i hennes text. Eller?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:14 EM | Google

Halshuggningen

Filmade mord och våldtäkter utförda av amerikanska soldater filmades och finns nu i förvar hos Pentagon. Jag tvivlar på att de är mer rumsrena än den halshuggning som visas världen runt. Jag har nu sett två filmer som visar halshuggningar. Den ena filmen visar det hemska mordet som år på tapeten just nu, rakt av, och den andra är en ihopklippt propagandafilm som visar hur en annan amerikan halshuggs, som mer koncentrerar sig att försöka få fram ett budskap om varför denna handling utförts. Kritik mot USA och dess kontakter med Israel framförs, samt inklippta bilder på de hemskheter som USA:s och Israels soldater utfört.

Jag blir bara ledsen över utvecklingens gång. Jag tycker att alla parter gör lika mycket fel. Denna våldsspiral bara eskalerar. Den pekar rakt upp. Vart ska det sluta?

Vad sägs om denna film där, till synes obeväpnade, människor skjuts ihjäl via en helikopter. Besök gärna Nyheter om Irak. Vilket dödande är meningsfyllt? Vilket dödande har en politiskt korrekt stämpel på sig? Vilket dödande är lagligt? Vilket dödande är acceptabelt? Vilket land får döda utan att det anses barbariskt?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:26 FM | Google

Öppna post ett brott?

Grattis Katinka på födelsedagen.
--------

Saxat från Journalisten.se:
Redaktionsledningen på Nya Wermlands-Tidningen öppnar post som är adresserad till tidningens medarbetare — även om medarbetarens namn står överst. Enligt rikskriminalpolisens experter på postbrott är det brottsligt. Men Per Hultengård, jurist på Tidningsutgivarna, tycker att NWT gör helt rätt.

Jag minns när det hände första gången på mitt förrförra jobb. Det kändes obehagligt, även om det nu inte var privata brev det rörde sig om, att se sin post öppnad innan man ens hade läst den. Det var bara vissa brev som öppnades i förväg. Anledningen till att detta gjordes rutinmässigt fick jag förklarat var att de sökte efter ingående fakturor. Precis som om folk skulle sitta och häcka på dessa fakturor långt över förfallodagen innan de överlämnade dem till ekonomiavdelningen? Underligt, men så var det. Men man vande sig. Det är mycket man vänjer sig med :). Kan man se utanpå ett kuvert om det innehåller en faktura? Det kanske man kan? Bruna fönsterkuvert? Fast jag tycker numera att de flesta räkningarna kommer i vita kuvert.
_________
Bonus-url:
Konsten att vika en T-shirt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:16 FM | Google