« maj 21, 2004 | Startsidan | maj 23, 2004 »

22 maj 2004

Skylla på spriten är fel

– Det är spritens fel.
Hur många har inte ursäktat sitt beteende eller handlingar på att de varit fulla. Det är så lätt att säga att man var full. Att man inte minns. Att man ångrar sig, dagen efter när man nyktrat. Det går inte att göra det gjorda ogjort med att påstå att man inte minns.

– Drick inte mer...det är nog nu.
Hur många kvinnor under århundradens lopp har inte yttrat frasen ovan? Jag misstänker att många kvinnor fått ta emot både stryk och skäll för att de tordats yttra dessa ord. Huruvida någon blivit ihjälslagen är dolt i mörker. Tills nu.

En 60-årig man slog ihjäl frun med vinkaraff via en rejäl rallarsving och menar på att det var spritens fel att han dödade henne. Det var ju väldigt underligt att påstå sig att inte minnas vad man gjort, men ändå vara så pass klar i huvudet att man diskar mordvapnet. Att sedan blåneka ända fram till begravningen är minst sagt ganska graverande. Än mer underligt är det att han bara dömdes till två års fängelse. Så mycket var hennes liv värt. Två år.

Varför slutar jag aldrig med att bli förvånad?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:58 EM | Google

Information saknas

För att spåna vidare
om Nigeriamail och liknande.

I USA verkar de ta spam på allvar. FBI jobbar med frågan och har redan gjort framsteg, för en månad sedan kom första åtalet.

Konsumentverket har fått in över 8.000 anmälningar sedan den nya lagen trädde i kraft första april. Men vad gör de? Inte mycket verkar det som, speciellt inte om det är spam från andra länder; vilket huvuddelen av allt spam kommer ifrån. Det minsta man kunde begära var att de lade ut lite information på sin hemsida, likt den info som finns på engelska hos www.fraud.org.

Jag är övertygad om att många är så pass naiva fortfarande att de går på de olika varianterna av Nigeriamail, "Du har vunnit"-mail och annat som cirkulerar runt på nätet via mail. Dessa bedrägeriförsök skulle självdö om ingen nappade på dem, men det gör de inte utan verkar tvärtom eskalera, alltså finns det folk som går på det. Fortfarande.

En gång i tiden fanns det en liten skrift – "Om kriget kommer" som delades ut till alla hushåll i Sverige. Råd och rön gavs om hur man skulle göra om kriget kom. Det stod mycket om hur man skulle skydda sig mot radiaktiv strålning minns jag. Dags för en ny variant? "Hur du skyddar dig på Internet".

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:14 EM | Google

Nigeriabrev i ny tappning

Nigeriabrev i ny tappning.
Uppfinningsrikedomen är stor.
Jag tyckte dock att raden
To: undisclosed-recipients
förtog hela uppsåtet att
få mig att känna mig speciellt utvald.
Jag tror inte en sekund på detta.
Gör någon det? Tydligen eftersom
breven fortsätter i nya varianter.

// Annica Tiger

-------- Original Message --------
Subject: Project Charity
Date: Sat, 22 May 2004 12:49:37 +0200
From: vipet66@tiscali.co.uk
To: undisclosed-recipients:

This letter may come to you as a surprise due to the fact that we have not yet met. I have to say that I have no intentions of causing you any pains so i decided to contact you through this medium . As you read this, I don't want you to feel sorry for me, because, I believe everyone will die someday.

My name is Viorel Petrescu, a romanian merchant in Dubai, in the U.A.E. I have been diagnosed with prostate and esophageal Cancer that was discovered very late due to my laxity in caring for my health. It has defiled all form of medicine and right now, I have only about a few months to live according to medical experts.

I have not particularly lived my life so well, as I never really cared for anyone not even myself but my business. Though I am very rich, I was never generous, I was always hostile to people and only focus on my business as that was the only thing I cared for. But now I regret all this as I now know that there is more to life than just wanting to have or make all the money in the world. I believe when God gives me a second chance to come to this world I would live my life a different way from how I have lived it. Now that I know my time is near, I have willed and given most of my properties and assets to my immediate and extended family members and as well as a few close friends and Schools in the UAE.

I have decided to give alms to charity organizations, as I want this to be one of the last good deeds I do on earth. So far, I have distributed money to some charity organizations in the U.A.E, London and Ireland. Now that my health has deteriorated so badly, I cannot do this my self any more. I once asked members of my family to close one of my accounts and donate the money, which I have there to charity organization in Bulgaria, they refused and kept the money to themselves. Hence, I do not trust them anymore, as they seem not to be contended with what I have left for them.

The last of my money which is the huge cash deposit that I have with Financial Firm Abroad. I will want you to help me collect this deposit and dispatched it to charity organizations and let them know that it is I Viorel Petrescu that is making this generous donation.

I am writing this from my laptop computer in my hospital where i have only a few days access to the internet. I pray that God uses you to support and assist me with good heart.

God be with you.
Viorel Petrescu

NB: I will appreciate your utmost confidentiality in this matter until the task is accomplished as I dont want anything that will Jeopadize my last wish. and Also I will be contacting with you by email as I dont want anybody to know cos they are always around me. Do endeavour to send your phone as well as your fax for easy communication.

Annica Tiger 2:42 EM | Google

Svårt att ta till sig allt

Mycket av det som händer i världen är svårt att greppa och förstå. TV-bilder fladdrar förbi och exponerar korta snuttar av våld, krig, svält, katastrofer och annat. Vi i Sverige lever ett sådant skyddat liv. Ja, det händer väl lite här också, mord och händelser som Knutby-härvan. Men det är intet emot vad som sker på andra platser i världen. Ofta når inte ens rapporteringen fram till oss om allt som händer.

Jag brukar försöka förstå vad det är jag ser och hör, genom att applicera det till hur det skulle vara om det hände i Sverige. Tänk om det var i Sverige som det nu är i Sudan. Befolkningen svälter, grannbarnen ser ut som bengetter och dör som flugor. Tänk om det skulle vara inbördeskrig i Sverige, alla skulle skjuta på allt som rör sig – ingen skulle våga gå ut i onödan. Tänk om det hade varit Sverige USA hade invaderat, istället för Irak. Tänk om Vietnamkriget hade utspelat sig i Norrlands täta skogar. Tänk om det blev missväxt i hela Sverige, bara för att det inte regnat de senaste fyra åren. Tänk om en jordbävning skedde, med epicentrum i Stockholmstrakten.

En gång i tiden tillhörde Skåne Danmark.

Tänk om danskarna fick för sig att kräva att återfå Skåne genom att hänvisa till gamla dokument och historien. Tänk om alla skåningar fick lämna sina hus och hem och tvingades in i olika flyktingläger, i två zoner av Skåne. I den ena zonen, som egentligen var avsedd för skåningarna har 7.000 danskar ockuperat ytterligare 25 procent. Skåningarna som är 1,3 miljoner får trängas på resten av ytan. För att kunna passera ut- och in ur dessa flyktingläger fick de köa vid olika vägspärrar, där de ofta behandlades förnedrande. För danskarna skulle säkert vilja att skåningarna forsatte att sköta om skitjobben i det nya landet – SkåDania. Jag kan tänka mig att skåningarna skulle bli väldigt frusterade, allrahelst som de skulle vara avskurna från övriga världen tack vare danskarnas stora armé, stöd från USA, murar som byggs och alla dessa vägspärrar. När skåningarna fredligt demonstrerar mot rådande ordning skjuter danskarna skarpt, rakt in i folkmassan. Om barn dog, tja – sånt händer – alla skåningar är potentiella terrorister och själmordsbombare. Danskarna måste ju skydda sitt land och sina ockuperade område och förhindra att skåningarna smugglar in vapen från Blekinge eller andra ställen, bland annat genom att demolera skåningarnas hus som ligger mot gränsen. En del skåningar upplever situationen så förnedrande att de tar sig in i danskarnas land och spränger sig själva i luften. De har inte så mycket annat att sätta emot danskarnas övermakt. Självmordsbombningar är inte rätt väg att gå. Men vilken "väg" ska skåningarna gå, då alla andra vägar är blockerade av danskarna och resten av världen inte verkar bry sig, inte ens FN – vars resolutioner oftast stoppas av USA:s vetorätt.

Nej, detta skulle aldrig accepteras av FN eller omvärlden. Aldrig i livet. USA skulle nog inte hålla danskarna under armarna, likt som de gör med israelerna. Men det är så jag tolkar situationen och konflikten mellan Israel och Palestina. Det hade lika gärna kunnat vara så att det i Bibeln hade stått att något område i Sverige var judarnas rike, en gång i tiden för länge, länge sedan. Då kanske Israel hade fått sin egen stat här i Sverige, som en slags ersättning och upprättning för Förintelsen. Jag tycker för övrigt att eftersom det var Tyskarna som initierade Förintelsen, så borde de ha upplåtit en del av Tyskland istället.

Jag vet att det är en naiv betraktelse från min sida. En mycket naiv beskrivning, ett försök att dela upp människorna i onda och goda. Men vilka är onda och vilka är goda? För vad som än händer, är det alltid en mängd oskyldiga som drabbas.

Dokumentären "Checkpoint" jag såg i torsdags stärkte bara mina åsikter om hur fel allt blev från början och hur illa det nu är. Jag tror inte på en fred mellan Israel och Palestina om de inte får hjälp/tvingas till det via FN och USA. Sharon och hans militärer är i mina ögon lika stora mördare, som de palestinier som spränger sig själva i luften för att döda israelier.

Artikeln som triggade mina funderingar ovan:
Dagen då alla israeliska ursäkter dog.
Operation Regnbåge, som påstås syfta till att täppa till det system av tunnlar som går från Rafah in till Egypten. Tunnlar som används för att bland annat smuggla in vapen till Gaza. Vid en fredlig demonstration i flyktinglägret sköt israelerna stridsvagnsgranater mot demonstranterna. Resultatet blev en massaker. Tv-bilderna visade förtvivlade män som sprang med sina blodiga barn i armarna. Minst 10 palestinska demonstranter dödades, de flesta var under 18 år.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:14 FM | Google