« maj 22, 2004 | Startsidan | maj 24, 2004 »

23 maj 2004

Göra en Persson

Bönderna klagar jämt. Gnäller och klagar. Är det inte på vädret, så är det på något annat. Känns den schablonen igen?

Men jag börjar fundera på att göra en "Persson", köpa mig en gård någonstans. Den behöver ju inte kosta 12.5 miljoner utan jag kan nog hitta en billigare gård. Han har tydligen betalat ett saftigt överpris, men det är ju hans bekymmer. Fast det finns säkert någon skatteteknisk orsak bakom.

Det verkar vara lukrativt, än mer efter det att EU:s nya regler träder i kraft första januari nästa år. Persson vet nog exakt vad han gör. Att kunna inkassera nästan 100.000 om året i EU-bidrag bara för att hålla markerna öppna verkar vara lättförtjänta pengar. Skaffar man lite köttdjur på gården hamnar bidragen runt det dubbla ungefär.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:23 EM | Google

Viktoriansk dubbelmoral

Vad är det för omoraliskt och stötande med en kvinna som ammar?

En film som ska visas i alla EU-länder inför valet har en kort scen där en kvinna ammar ett barn och man ser skymten av en bröstvårta.

I Storbrittanien och Irland har man tagit fram stora saxen och klippt bort just denna scen. Förunderligt med tanke på Storbrittaniens tabloidtidningar med nakna kvinnor på var och varanna sida. Dubbelmoral i kvadrat. Viktorianskt till tusen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:26 EM | Google

Bända upp käftarna

Mycket ska man höra, innan öronen trillar av. Kemikalieinspektionen förelår i en ny utredning att man borde dra ut tänderna på liken innan de kremeras, allt för att minska utsläppen av kvicksilver. Tanken är nog god. Men sättet att lösa problematiken på verkar minst sagt sinnessjukt.

Men hallå? Ska vi börja med likskändning? Att bända upp käkarna på de stela liken för att kolla om de har amalgam i munnen är oetiskt. Hur kul blir det för de som jobbar i krematorierna eller är det begravningsbyrån som ska ombesörja tandutdragningarna? Vi som inte har amalgam i tänderna och därmed gärna vill slippa bli skändad ända in i döden, ska vi be våra anhöriga klistra på en lapp i pannan, amalganfri.

Satsa på reningsfilter istället som renar röken. De flesta större krematorier har dessa reningsfilter. Kostnadsfråga? Tja, svenska kyrkan sägs ha gott om pengar. De kan väl bidra med lite? Begravningsbyråer kan väl även bidra med pengar till detta ändamål. Det är ju de som skor sig på oss som kolarvippar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:05 FM | Google