« Gravskändning | Startsidan | Mors dag »

31 maj 2004

Kristi brud

Nu blir jag förvirrad. En till Kristi brud?
Jag trodde att det bara var ett påfund.

En kvinna vigs i dag till Kristi brud på riktigt i den katolska kyrkan. Officiellt och helt offentligt, med brudklänning och hela kittet. Den första svenska Kristi brud på femhundra år. Ett kriterium för att bli en Kristi brud är att man är oskuld. Tja, då går Knutbys Kristi brud bort direkt. Det var väl det jag misstänkte.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 31, 2004 01:26 EM

Kommentarer

Jag håller med dig Eva-Lena, det lät lite likt som att bli nunna, men ändå höjde jag lite på ögonbrynet. Det kom så lägligt i tiden. Det är över femhundra år sedan det skedde i Sverige och just det året då det skrivs om en helt annan s.k Kristi Brud.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 31, 2004 05:48 EM

Den där seriösa kristi-bruden lovar att leva ungefär som en nunna, antar jag, enligt en ideologi hon har.

Väldigt många andra gifter sig med varandra och lovar trohet i guds namn utan att tro, samtidigt som de enligt ritualens texter upphör att vara individer - de tu blir ett. Det är inte mindre konstigt i mina ögon. ;=)

Skrivet av: Eva-Lena B datum: maj 31, 2004 05:19 EM

Ja, jag blev sannerligen förvånad över att det fanns något sådant på riktigt. Jag tror nog att denna unga tjej är lite mer seriös i sin framtoning, även om jag tycker det är lite underligt att stå brud med Jesus, som är död om han nu överhuvudtaget har funnits.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 31, 2004 02:45 EM

Hur kan man gifta sig med något som inte finns? Bibeln är inget bevis. Det finns massor av bevis mot det som står i den och flera nya uppkommer varje år.Dessutom existerar det inga bevis på att vare sig gud eller jesus existerar eller har existerat.
Skulle fallet tas upp i domstol så skulle den påstående spärras in på en fast paviljong. Mycket blir bara konstigare och konstigare. Dom troende blir bara galnare för varje dag som går. Dom borde vara på kloster för att inte sprida sina lögner vidare ut i samhället.
Bättre tro på sig själv än att lämna allt i någon annans händer. För det är precis detta dom troende gör.

Skrivet av: Claes datum: maj 31, 2004 02:36 EM

Även jag blev lite förvirrad när jag läste aftonbladet idag. Kul å se att det finns en seriös kristi brud i hela den här grytan.

Skrivet av: Daniel Olovsson datum: maj 31, 2004 02:32 EM