« Reklam som förblir oläst | Startsidan | Utvisas till en säker död? »

24 maj 2004

Opec visavi G7

"Låga oljepriser skulle vara bra för hela världsekonomin".

Detta uttalade G7, som samlar världens rikaste länder. Jag tror inte att de ser längre än vad näsan räcker, så jag läser deras uttalande som, "låga oljepriser skulle vara bra för ekonomin i G7:s länder". Det finns väl inga länder som förbrukar så mycket olja som medlemmarna i G7 gör?

Jag är förvånad över att Opec inte använder sin makt för att försöka påverka världsordningen (de flesta länderna inom OPEC finns ju i Mellanöstern). Säg att de skulle kräva att konflikten mellan Israel och Palestina måste lösas innan de skruvar på kranarna, till för G7 en rimlig nivå, igen. Det skulle ta skruv misstänker jag. Jag tror att G7 då skulle anstränga sig lite mer att påverka världsordningen, istället för som nu; bara godkänna resolutioner i FN, som ändå ingen inte bryr sig om att följa eller följa upp.

Ja, jag är naiv.
Men det är jag glad över.
Det är lättare att leva då.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 24, 2004 06:35 EM

Kommentarer

Lite mer naivt än mitt förslag :). Du har nog rätt i att det är en svårlöst konflikt och att det ligger mycket gammalt groll, oförätter med i bilden.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 25, 2004 05:26 FM

Konflikten i Jerusalem är olöslig är jag rädd för. I alla fall så länge som 3 stora religioner hävdar att det är deras heliga stad...

Sedan är det nog så att gamla oförrätter inte glöms i brådrasket...

Mitt tips är att vi bosätter alla palestinier i Sahara öknen tills de lärt sig att inte leka levande bomber.

Och Judarna tänkte jag placera i Gobi öknen. Och där kan vara tills de lärt sig att man inte ska skjuta på barn med pansarvagnar.

De kristna kan ju flytta hem till Vatikanen och filosofera litet.

Sedan bygger vi parkeringsplats och parkerar alla världens bilar där. Så har vi löst två flugor i en smäll...Israel frågan och Koldioxidsläppen...

Det låter väl bra?

Skrivet av: Bengt datum: maj 24, 2004 09:23 EM