« juni 3, 2004 | Startsidan | juni 5, 2004 »

4 juni 2004

Sms-trafik övervakas

"Tommy gun? OK - SO LETS AGREE ABOUT THE PRICE AND MAKE IT ONE JET AIRLINER FOR TEN PRISONERS." En textrad från en låt av Clash. Inget konstigt med det kanske?

Skicka aldrig ett sms med ordalydelsen ovan om du befinner dig i Storbritannien. Säkerhetspolisen kanske kommer och tar dig då och helt plötsligt är du misstänkt för terrorism.

Jag har tidigare skrivit om hur vi lämnar digitala fotspår och om elektronisk övervakning. Detta ovan ger vid handen att inget jag skrivit eller hänvisat till har varit överdrivet.

Det jag mest undrar över om detta skulle kunna hända i Sverige? Det skulle inte förvåna mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:46 EM | Google

Bada bastu i bilen

Nu är det sommar.

Lämna inte hundar och barn i bilen. Vem lämnar hundar och barn i bastun på vintern? Ingen skulle jag tro. Men på sommaren glömmer folk bort att en bil som står i solen blir som en bastu ganska snabbt.

Nu kommer både hundar och barn fara illa i stekheta bilar. När kommer ett dödsfall ske, igen?

I Göteborg lämnades en liten flicka kvar i bilen vid Coop. Mormor gick in och handlade. Hon måste ha gjort en rejäl shoppingrunda och glömt både tid och rum, samt sitt barnbarn.

En annan kund uppmärksammade flickan efter en timme i den stekheta bilen. Flickan skrek och var blöt av svett.

En väktare lyckades öppna bilen via en springa i fönstret. Denna gång gick det bra. Det kanske det inte gör nästa gång.

Skulle jag se en hund eller ett barn sitta instängd i en stekhet bil och uppenbart lida av det hela skulle jag inte tveka en sekund att krossa en bilruta för att kunna öppna bilen för att få ut barnet eller hunden ur dödsfällan. För en dödsfälla är vad det är.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:38 EM | Google

Tre fejkar inlägg i forum?

Så fel det kan bli.

På tal om dumma blondiner :).

Att ett stort bolag kan agera så oproffsigt? Skamvrån och struten på är det som gäller tycker jag!

På sajten http://trekund.com/ kritiseras mobiloperatören 3 (Tre).

Jag tycker väl att det vore mer ansvarsfyllt och konstruktivt att göra något åt kritiken, eftersom många uppenbarligen är missnöjda med både det ena och det andra, än att surfa omkring och göra positiva låtsasinlägg. Sådant ska inte personal syssla med på arbetstid och via arbetets lina. Vad de gör på sin fritid och via linan hemifrån är väl en annan femma, men i och för sig lika dumt ändå.

IP-nummer säger så mycket. Det vet alla som jobbar inom IT och det borde väl även folk inom Telekom veta. En koll av skribenternas ip-nummer visade att det förmodligen var personal på Tre som själva skrivit meddelandena under täckmanteln av att vara nöjda kunder. Förklaringen av bolaget att det inte är deras personal som gjort inläggen köper jag inte. Inte rakt av.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:10 FM | Google

Blondes Have More Fun!

Blondes Have More Fun!

Nu kanske jag kan få reda på om detta stämmer :). Jag har i mer eller mindre hela mitt liv haft mörkbrunt hår med nyans i rött (svårt att beskriva nyansen), jag har ofta hennafärgat håret. Men de senaste åren har jag inte brytt mig om att henna håret då det börjat komma gråa hårstrån. Jag har inget emot grått hår, tvärtom tycker jag det är rätt snyggt.

Jag var hos frissan i går och klippte topparna. Jag gjorde även gyllene blonda slingor i håret, som motvikt till det tråkiga grå-beiga. Snyggt blev det och jag är glad att jag vågade testa. Yisses! Nu ser jag ut som en blondin, mer eller mindre. För första gången i hela mitt liv. Ja, som sagt var – "Blondes Have More Fun" ska nu testas och se om den tesen stämmer :). Gör den inte det blir jag besviken.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:48 FM | Google