« juni 8, 2004 | Startsidan | juni 10, 2004 »

9 juni 2004

Sommar bara på dagen

Jag är glad att jag är gammal och förståndig. Jag åkte in till stan i pants och armlös blus i sommarvärmen, men jag tog med mig en jacka. Bra att ha tänkte jag. Jag visste inte hur rätt jag skulle få :). Den kom till pass på hemvägen. Jag såg en del andra som antagligen gjort samma sak som mig, åkt in sommarklädd men inte tagit med sig jacka. De såg lite frusna ut.

Sommar på dagarna.
Men kvällarna är fortfarande kalla.
När kommer sommarkvällarna?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:07 EM | Google

Green Card

På Aftonbladets hemsida såg jag en annons om ett lotteri där vinsten var ett Green Card. Hur många drömmer inte om att bo och jobba ett par år i USA? Hur många tror inte på att om en annons finns på Aftonbladet så är den seriös?

"Det kostar ingenting att deltaga i det årliga green card-lotteriet. Usafis tar betalt för hjälp med ansökningen, uppgiftskontroll, korrekt ifyllande av formuläret och att skicka in ansökan i tid till korrekt adress. Usafis jobb är att se till att din ansökan kommer med i lotteriet och inte diskvalificeras."

Det verkar vara flera som har detta som en affärsidé. Det går att tjäna pengar på allt.

http://www.greencardgroup.com/

http://www.visapeople.com/4swedish.html

Jag hittade info om sajter som det varnas för angånde detta lotteri och allt ståhej runt omkring i en pdf-fil. Väl värd att läsa om någon nu funderar på att ansöka om ett Green Card.

Det går att ansöka direkt om detta Green Card utan att gå omvägar runt ett privat företag vars enda syfte verkar vara att tjäna pengar på att folk vill delta i detta lotteri.

Mer info finns på sajterna nedan:

http://www.travel.state.gov/dv2005.html

http://uscis.gov/graphics/howdoi/divlott.htm

http://uscis.gov/graphics/services/residency/divvisa.htm

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:22 EM | Google

Rösta på söndag!

Jag tänker gå och rösta på söndag. Jag har även övertalat B. att göra detsamma. Inte för att jag är speciellt intresserad av valet i sig. Jag tänker rösta och hoppas att många gör så, för att hindra att extrema grupperingar tjänar på att gemene man röstskolkar. Nazisterna vädrar morgonluft. De hoppas nog på att så många som möjligt ligger på sofflocket. Ju fler som inte röstar, desto större chans har de att få in sina kandidater. Är det värdiga representanter vi vill att Sverige ska sända till EU-parlamentet?

De kör med lite fula metoder inför valet. I måndags polisanmäldes Nationaldemokraterna av posten för att de systematiskt lagt valsedlar med "Porto betalt" i postens brevlådor utan att betala portot.

Det roliga i kråksången är att Nationaldemokraterna bygger en stor del av sin valretorik kring på antagandet att vissa grupper av människor parasiterar och begår brott i Sverige på hederliga skattebetalares bekostnad. Men det kanske inte räknas om de själva gör detsamma?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:47 FM | Google

Gömda

Har du inte läst Liza Marklunds bok "Gömda" så gör det. Jag sträckläste boken rakt av, jag kunde bara inte släppa den ifrån mig. Jag har inte läst uppföljaren "Asyl", men den står nu på min inköpslista.

Nu har kvinnan efter 14 år i flykt fått asyl i USA. Det lär bli svårt att hitta dem där. USA är lite större än Sverige och har inte samma kontrollsystem som vi har. Det är lättare att försvinna i mängden, men än i dag finns oron. I Sverige är det lätt att få tag på uppgifter om andra, även om de lever med skyddad identitet. Det är något alla vet, som befinner sig i den situationen och tvingas flytta gång på gång, trots att avsikten med skyddad identitet just är att man inte ska behöva göra det.

Kvinnovåld tas inte på allvar, läs gärna Liza Marklunds krönika om fallet Marie.

Min kommentar när hade jag läst boken:
15/7-00
På hemvägen från stan igår köpte jag Liza Marklunds bok Gömda - en sann historia. Rekommenderas varmt. Den ligger tydligen tvåa på bestseller-listan. Bra! Det skadar inte att så många som möjligt läser denna bok. Det enda jag oroar mig för är att gemene man kommer att försöka lösa den inre konflikt de lär få genom att läsa denna gripande bok med att för sig själv säga - det var ju en man från Libanon. Vårt land lider tyvärr av en hel del rasism och den risken är nog inte bara inbillad. Kvinnomisshandel är tyvärr inget fenomen som är bundet till från vilket land man kommer ifrån. Boken beskriver en ytterlighet - men fenomenet känns igen även i lindrigare form - behovet av att kontrollera sin kvinna, omotiverad svartsjuka, oförmågan att argumentera, oförmågan att lösa konflikter utan våld och/eller tendensen att blanda in barnet/skada/låta barnet drabbas av vuxenkonflikten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:05 FM | Google