« juni 12, 2004 | Startsidan | juni 14, 2004 »

13 juni 2004

Val, fluor och fotboll

Jag är glad att vi åkte och röstade redan i morse. Nu skulle jag inte orka hasa mig dit ens. Det var knappt att jag iddes sätta på datorn nu. Efter en dag i solen känner jag mig rätt mör. Jag såg på Aktuellt att det verkar ha varit ganska tomt i vissa valloker, samt att Juni-listan inte hann få ut sina valsedlar till alla lokaler. De fanns inte i vår vallokal, men vi bor ju lite off så det är förståeligt. Men det drabbade inte oss, men är säkert tråkigt för dem som velat rösta på dem och givetvis för Junilistans representanter.

Fluortanten är tillbaka, inte bara digitalt på nätet utan nu ska fluortanten ut i vissa skoldistrikt (där man märkt att barnens tandstatus har försämrats) och barnen ska få skölja munnen med fluor, precis som på gamla goda tiden runt 1960 och fram till 1970. Jag minns från min skoltid att det inte var speciellt kul. Det var säkert jättenyttigt, men smakade urk på burk. De två minutrarna kändes lååååånga.

Fotboll för hela slanten är det på TV just nu. Det måste vara rena rama julafton för fotbollsintresserade. Det unnar jag dem. Själv är jag inte alls intresserad av fotboll, men går det bra för Sverige kanske jag i alla fall ser några matcher mot slutet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:34 EM | Google

Röstat och klart väder

Då har vi varit och röstat.
Vi var de första besökarna i vallokalen.
Det gick snabbt och smidigt.

Jag kan säga så mycket att inte röstade jag blått.

På tal om moderater.

Westerberg är en moderat som alltid gnäller på sossarna på ett drygt och arrogant sätt och är en ivrig förespråkare för allehanda skattesänkningar som oftast bara gynnar välbeställda och företag. Nu misstänks familjen Westerbergs företag ha anlitat billig polsk arbetskraft. Att betala folk anständiga löner som det går att leva på är kanske för mycket begärt?

Det minner mig om något jag hört talas om häromdagen. En ung kille driver ett litet företag som jobbar mestadels med grävning och schaktning. De enda gånger han har haft svårt att få betalning för utförda tjänster så har det alltid gällt välbeställda personer, läs moderater.

Nu för ett tag sedan blev han blåst på 150.000 kronor, vilket är mycket för ett litet företag. Den som beställt grävjobbet till sin sjumiljonersvilla var miljonär, så betalningsförmåga saknades inte. Men när jobbet var klart och betalning skulle ske så försvann miljonären upp i rök och stack på semester. En riktigt lång sådan. Än har inga pengar inkommit, trots kontakt med advokat och försök till indrivning.

Har jag beställt ett grävjobb så givetvis betalar jag. Betalningsmoralen verkar sjunka linjärt i paritet med hur stor förmögenhet man har.

Nej, nu blir det playa Mineborg som gäller för resten av dagen. Det verkar bli ett underbart väder i dag. Solen skiner och intet moln syns på himlen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:23 FM | Google