« juli 10, 2004 | Startsidan | juli 12, 2004 »

11 juli 2004

Bondfångeri

Jag vet inte om jag ska bli smickrad eller förbannad? Ibland blir jag bara såååå less på nätet och de nollor som finns där, de verkar vara fler än ettorna – om vi ska tala binärspråk. Inte för att jag är speciellt elitistisk lagd, men jag kan inte uttrycka mig på annat sätt än att skriva att det finns nollor och ettor. That´s it. Så är det.

Jag upptäckte att ett webbhotell lurade besökare till sin sida genom att använda mitt namn i meta-taggar samt i texten i sitt "lockbete". Jag tänker inte gå in i detalj på hur det var uppbyggt, för nollorna som finns ute på nätet kanske kan få tips hur de ska göra. Själva är de för nollade att utföra det antar jag :( och jag tänker då inte hjälpa dem på traven.

Ett webbhotell! Ett webbhotell riktade mot svenska kunder. Jag säger bara det. Bondfångeri. Jag sände ett skarpt mail till dem och sa som det är, att jag tycker att det är ett djävla sätt och rena rama bondfångeri-metoderna. Tar de inte bort mitt namn i marknadsföringssyfte (eller vad man ska kalla det för) är väl Konsumentverket nästa instans antar jag. Jag mailade dem i första hand, för att det kan ju vara så att webhotellet själva är lurade av ett annat företag som fått i uppdrag att promota för dem och rent av omedvetna om bondfångeriet. Hör jag inget av dem dock, lär jag kontakta Konsumentverket pronto.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:07 EM | Google

Våga vara idiot

Klamydia är en bakteriell (orsakad av en mikroorganism) infektionssjukdom som ofta överförs sexuellt – en av bieffekterna är att den kan orsaka sterilitet. Den som drabbats av klamydia märker ofta inte att han eller hon har sjukdomen och därför är spridningen så stor. Gonorré orsakar ofta flytningar och därmed brukar de flesta ana oråd när de smittas av den könssjukdomen.

Antalet som smittas av klamydia ökar lavinartat. Ökningen tycks vara störst hos ungdomar. Inte bara klamydiaspridningen ökar, utan även smittspridningen av hiv och syfilis.

Våga vara idiot? Vågra vägra kondom? Eller vad är det frågan om? När jag var ung så ville inte killarna använda kondom och använde ofta ursäkten:
– Det är som att käka kola med papper på.

Vad ursäktas icke-användningen
av kondom med nuförtiden?

När jag var ung var vi inte så upplysta som dagens ungdom är, eller i alla fall borde vara. Att använda kondom är inte enbart ett skydd för att förhindra oönskade graviditeter, som ofta var orsaken till dess användning när jag var ung, utan ett utmärkt sätt att skydda sig mot oönskade veneriska sjukdomar.

Nu när det finns abortpiller och bra andra preventivmedel är kondomen fortfarande en viktig faktor att räkna med. Kondom är det bästa sättet att skydda sig mot oönskad smitta, näst efter total avhållsamhet. Information i alla ära, men den är totalt meningslös om den inte fastnar inne i de grå cellerna. Det borde hamras in som ett mantra.

Kondom är det bästa sättet att
skydda sig mot oönskad smitta.
Kondom är det bästa sättet att
skydda sig mot oönskad smitta.
Kondom är det bästa sättet att
skydda sig mot oönskad smitta.
Kondom är det bästa sättet att
skydda sig mot oönskad smitta.
Kondom är det bästa sättet att
skydda sig mot oönskad smitta.

Inget samlag är värt risken att drabbas av ett livslångt lidande i form av hiv-smitta, risken att få syfilisutslag, gonorréflytningar eller klamydia som kan leda till att man blir steril.

För att få bukt med spridningen av oönskade sexuellt överförda sjukdomar borde alla sexuellt aktiva kunna ges möjlighet att testa sig minst en gång om året. Dessutom borde det finnas enkla och billiga "hemma-kit", där man själv kan testa slidsekret eller snoppdito, för detektering av exempelvis klamydia.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:43 FM | Google

Grattis!

Det höll jag på att glömma.
Grattis Carina på födelsedagen.
Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:59 FM | Google

Att straffa brott med brott

Stationsvakt skrev om detta, för oss, kanske lite konstiga sätt att hämnas en "oförätt". Att straffa "brott" med brott kan inte vara rätt sätt.

Indiskor våldtogs efter brott mot kastregler! Ja, nu var det inte de kvinnor som våldtogs som hade brutit mot några kastregler, utan det var mamman och två mostrar till en 19-årig pojke som rymt med en 14-årig flicka från en högre kast och gift sig med henne.

Jag minns att jag läste något liknande i en putteliten notis häromdagen i en av våra kvällstidningar. Det var en liten flicka (runt sju år) som hade lekt med en jämnårig kille av en annan kast, det som ansågs mest frapperande (förutom brottet mot kastreglerna) var att de hade de varit ensamma i rummet. Inget underligt i våra ögon. Barn leker. Barn kan leka ensamma i timmar om leken är rolig. Men av byrådet ansågs detta som ett stort brott, från flickans sida. Hon fick domen att hon skulle dö. Den som ålades att utföra avrättningen var hennes egen far och som tur var vägrade han. Han och hela familjen fick fly. De får skydd av polis på nya tillflyktsorten och byrådet polisanmäldes. Jag minns inte riktigt vem som hade gjort polisanmälan, om det var en polis eller en lokal politiker som fått nys om händelsen.

Notisen var bara på några rader, men jag satt länge och kikade på den – ungefär som om jag skulle kunna läsa ut något mellan raderna. Men sedan föll notisen i glömska och jag kom ej ihåg den förrän jag läste Stationsvakt inlägg.

Kastdiskriminering är förbjuden enligt lag i Indien sedan 1949. Men det är en tandlös lag eftersom kastreglerana lever kvar och frodas än i dag. Att vara kastlös måste vara hemskt. Att vara en kastlös kvinna än värre. Daliter kallas de kastlösa, de anses oberörbara.

Läs gärna artikeln i AmnestyPress, "I Indien börjar våldet mot kvinnor redan i livmodern".

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:38 FM | Google