« juli 18, 2004 | Startsidan | juli 20, 2004 »

19 juli 2004

Bush vill leka pang-pang igen

En ny amerikansk rapport pekar ut Iran som delaktiga i 11 september-katastrofen. Är den specialbeställd av Bush att ha som en ursäkt för att invadera Iran? Bush vill uppenbart störta den iranska regimen och ersätta den med en USA-vänlig regim. Vinner han valet är ett krig mot Iran tydligen inlagt i agendan. Om uppgifterna i Expressen stämmer.

Förut var det Irak som stödde Usama bin Laden, hade enorma mängder av massförstörelsevapen, tillgång till eller i alla fall påbörjat produktion av kärnvapen och allt vad rapporterna nu "avslöjade" och som låg till grund för invasionen av Irak. Nu i efterhand verkar rapporterna ha fabricerats i syfte att ge alibi för aktionen i sig. Jag har då i alla fall inte hört att någon kommit fram med konkreta fakta om att rapporterna stämde/stämmer.

Jag tycker att Bush är mer eller mindre lite bakom flötet, men jag kunde nog inte ana att han är det så till den milda grad att han vill upprepa fiaskot i Irak. Kan ingen ge honom en Playstation och några häftiga krigsspel så att han kan få utlösning, ursäkta jag menar utlopp, för sitt behov av att leka soldat och kriga - pang-pang.

Jag hoppas det amerikanska folket sätter ned foten nu och säger STOPP! Inga mer krig. Enda sättet att visa det är att INTE rösta på Bush i kommande presidentvalet. Jag inbillar mig att det amerikanska folket är lite smartare än vad Bush är, så jag tror på att han kommer att förlora mot Kerry.

Iran behöver en ny regim för folkets bästa. Men Bush är nog inte rätt man att se till att det blir ett regimskifte. Det gick inte så bra i Irak. Det kommer garanterat inte gå bättre i Iran. Ge ekonomiskt stöd, bistånd och hjälp till den iranska oppositionen så att de kan ta makten, på ett demokratiskt sätt. En sådan förändringsprocess tar tid, men det måste få ta den tid det tar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:14 EM | Google

Ajajaj...det gjorde nog ont

Jag såg Kajsa i går när hon skulle hoppa och i ansatsen brast hälsenan. Ajajaj...sa jag bara och höll för ögonen.

Jag hoppas att hon inte tappar sugen nu utan kommer igen med full kraft nästa säsong. Så mycket arbete nedlagt på träning för att återkomma efter förra skadan och så händer detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:33 EM | Google

Apotekets nätförsäljning

Apotekets nätförsäljning går med brakförlust. Nätbutiken öppnades 2002 och i början var det bara tjugo till trettio kunder om dagen, numera har det ökat till ungefär 100 kunder om dagen. De flesta köper glidmedel och liknande artiklar som kanske kan vara generande för en del att handla över disk.

Utvecklings- och driftskostnaderna ligger mellan 10 och femton miljoner sades det på morgonnyheterna. Men väl värt kostnaderna att ha ett utbyggt och fungerande system enligt Apoteket, om och när försäljningen av receptbelagda läkemedel kommer att lanseras på nätet.

Jag själv hade inte en susning om att denna tjänst överhuvudtaget fanns. Eventuell lansering och information om möjligheten att kunna handla receptfria varor via nätet har jag missat totalt. Ligger felet hos mig eller har de inte lanserat tjänsten tillräckligt?

För 35 pix kan jag som bor via en lantbrevbärarlinje få det jag behöver köpa av receptfria mediciner hemkört fram till dörren. Men för den som bor i en storstad eller större samhälle med ett apotek runt knuten verkar det inte vara så användbart, med tanke på merkostnaden; förutom då kanske för funktionshindrade eller andra som har svårt att ta sig till butiken även om den ligger runt hörnet.

En fråga som kommer med automatik. Kommer det i framtiden, när de får sälja receptbelagda mediciner i stor skala, innebära att apotek läggas ned och kunder kommer att hänvisas till nätbutiken?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:49 FM | Google

Mörk historia

Avdelning roliga inlägg i gästböcker:
----------
Kommentar:
ASSÅ ALLA FRÅGOR HÄR KAN JAG SVARA LÄTT OCH SNABBT, ERA FRÅGOR KUNDE JAG JU SVARA PÅ NÄR JAG GICK I ETTAN, MEJLA MIG OM NI BEHÖVER HJÄLP, ASSÅ ANIKA TIGER, HON ÄR LIKA DÅLIG SOM MIN LILLASYSTER
----------
Hans lillasyster måste vara ganska okey på att koda med andra ord :).

På tal om något helt annat. Lite allvarligare.

Norge var det bästa landet att bo i, enligt FN:s undersökning. Sverige kom som hedersam tvåa. Men Norge har en mörk historia som kanske inte så många vet så mycket om. En mörk historia som fortfarande kastar skuggor över landet.

Läs denna artikel om tysketöser och tyskerunger.

Artikeln gav mig kalla kårar. Under ytan...

Det jag inte förstår är att de inte såg/ser likheten med den företeelse de så frenetiskt bespottade. Hat, rädsla, fördomar och inskränkthet är likadana, oavsett hur den paketeras på "ytan" – nazism eller rasism.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:16 FM | Google