« juli 20, 2004 | Startsidan | juli 22, 2004 »

21 juli 2004

Människan ett underligt djur

Han hade en tiger i sin lägenhet. Hur kan man bara komma på den tanken? En livsfarlig best på 180 kilo. Bättre en Tiger i lägenheten än en tiger. :)

Kentucky Fried Chicken är ute i blåsväder och bör nog fundera på att byta leverantör. Deras leverantör slaktar kycklingarna genom att stampa, hoppa, sparka och slå kycklingarna mot väggar och golv – allt till högljudd rockmusik. Varför kommer jag att tänka på Kentucky Pained Chicken?

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:11 EM | Google

Fästlig fästingsommar

Det är inte bara myrorna som gynnas av vädret. Fästingarna lever loppan och trivs som fisken i vattnet i detta väder.

Fästingar är inte att leka med. De överför sjukdomar som TBE och Borrelia. En sjukdom som det tvistas om är Erlichia och numera anses det att Ehrlichiabakterier även kan ge upphov till sjukdom hos människor. Jag misstänker att de även överför fler för läkarvetenskapen ännu icke dokumenterade sjukdomar, som Babesia. Det var inte länge sedan Borrelia var en helt okänd sjukdom för en praktiserade allmänläkare. Det var inte helt lätt att få Borrelia diagnosticerad bara för så där tio år sedan. Det fick jag erfara. Först när likfläckarna kom, en blåröd hudförändring som kan uppkomma flera år efter en borreliainfektion, började de lägga ihop ett och ett och fick det till två :). Efter en lååååång penicillinkur blev jag åter människa igen. Nu ska jag inte skrämmas. Men nonchalera inte faran med fästingbett, både på djur och människa.

Bra läsning för dig som vill veta mer www.fasting.nu, www.sjukinfo.net eller Läkemedelsverket.

Har du hund eller katt kan du läsa min sida om fästingar. Ett tips, testa din hund varje vinter för att kolla om den har antikroppar mot fästingburna sjukdomar. Det kostar en liten slant, men kan vara värt det. Obehandlade fästingburna sjukdomar kan ge bestående men och orsaka onödigt lidande för hunden.

Jag har inte sett en enda fästing i år. Men det beror nog på att jag inte har hund. Jag kan ana hur det skulle ha sett ut om jag hade haft två njuffar i år. Jag minns hur det var. Ett evigt plockande i pälsen, letandes efter fästingar som bitit sig fast och börjat suga blod. Efter varje gosig hundkram hade jag väl fått små vandrande fästingar som bonus. Nej, fästingarna saknar jag inte. Fast egentligen tycker jag de är rätt söta. Men hundarna saknar jag....

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:08 FM | Google

Hon provocerade mig

Som vanligt vid kvinnomisshandel så skyller mannen på kvinnan, så gjorde även nationaldemokraten i rättegången häromdagen. Han menade på att hon provocerade honom. Och? Sa hon dig emot? Det brukar räcka som ursäkt för somliga att ta till knytnävarna. Andra skäl till den grova misshandeln angavs av den åtalade vid rättegången vara ekonomiska problem, utbrändhet, misstänkt otrohet och alkoholförtäring under midsommarhelgen. Och? Ska kvinnan vara någon dj*vla boxboll, lovlig att puckla på tills blodet sprutar bara för att få avreagera sig i fyllan och villan om man är bekymrad över ekonomin eller känner sig utbränd? Varför inte ta en fajt med ett träd istället. Slå knogarna blodiga mot trädstammen, om det nu är det enda sätt du kan få ut dina aggressioner på. Att i nyktert tillstånd tala om problemen redan när de uppstår brukar annars vara bästa lösningen, för alla parter – allrahelst om det är känsliga saker som trohet och tillit, eller avsaknaden av dito.

Ett vittnesmål från rättegången:
– Om ingen stoppat honom hade han kunnat döda henne. Man undrar hur det går ihop med vad Tor sagt om att han är emot kvinnovåld, säger ett vittne.

Den åtalade sa under rättegången:
– Jag hoppas verkligen att mitt politiska engagemang inte kommer att påverka domen.

Det tror jag inte. Att bara säga så är att förolämpa rättsväsendet.

Men frågan är kanske mer relevant hur hans agerande kommer att påverka nationaldemokraterna och dess trovärdighet. Han har lyfts fram som idealfamiljens företrädare. Partiet har använt honom som bilden en framgångsrik fembarnsfar i ett tryggt, helsvenskt hem. Han har krävt hårdare straff mot våldsverkare. Varför pläderar hans advokat för villkorlig dom och samhällstjänst? Gäller bara hårdare straff andra män som slår? Invandrare?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:10 FM | Google