« Laddat för regn | Startsidan | Fästlig fästingsommar »

21 juli 2004

Hon provocerade mig

Som vanligt vid kvinnomisshandel så skyller mannen på kvinnan, så gjorde även nationaldemokraten i rättegången häromdagen. Han menade på att hon provocerade honom. Och? Sa hon dig emot? Det brukar räcka som ursäkt för somliga att ta till knytnävarna. Andra skäl till den grova misshandeln angavs av den åtalade vid rättegången vara ekonomiska problem, utbrändhet, misstänkt otrohet och alkoholförtäring under midsommarhelgen. Och? Ska kvinnan vara någon dj*vla boxboll, lovlig att puckla på tills blodet sprutar bara för att få avreagera sig i fyllan och villan om man är bekymrad över ekonomin eller känner sig utbränd? Varför inte ta en fajt med ett träd istället. Slå knogarna blodiga mot trädstammen, om det nu är det enda sätt du kan få ut dina aggressioner på. Att i nyktert tillstånd tala om problemen redan när de uppstår brukar annars vara bästa lösningen, för alla parter – allrahelst om det är känsliga saker som trohet och tillit, eller avsaknaden av dito.

Ett vittnesmål från rättegången:
– Om ingen stoppat honom hade han kunnat döda henne. Man undrar hur det går ihop med vad Tor sagt om att han är emot kvinnovåld, säger ett vittne.

Den åtalade sa under rättegången:
– Jag hoppas verkligen att mitt politiska engagemang inte kommer att påverka domen.

Det tror jag inte. Att bara säga så är att förolämpa rättsväsendet.

Men frågan är kanske mer relevant hur hans agerande kommer att påverka nationaldemokraterna och dess trovärdighet. Han har lyfts fram som idealfamiljens företrädare. Partiet har använt honom som bilden en framgångsrik fembarnsfar i ett tryggt, helsvenskt hem. Han har krävt hårdare straff mot våldsverkare. Varför pläderar hans advokat för villkorlig dom och samhällstjänst? Gäller bara hårdare straff andra män som slår? Invandrare?

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 21, 2004 5:10 FM